Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kikker in je bil

Zeven jaar geleden trapte ik er voor het laatst in.

We gingen met het hele gezin – inclusief hond - naar Parijs. Bij nacht en ontij stapten we in de auto. Maar in de buurt van Lille begon de hond aan het portier te krabben. Om 6.30 uur stond ik dus in de regen op een parkeerplaats te wachten op de drol die niet kwam. Als de drol komt dan altijd op het verkeerde moment. Dus pal voor het zelfbedieningsrestaurant. Toen ik in de weer was met een plastic zak om het uitwerpsel op te ruimen hoorde ik achter mij een strenge stem: ‘Monsieur, c’est interdite!’ Me lam geschrokken keek ik om. Onder de olijke ogen van mijn dochter zag ik haar mond bewegen: ‘1 april!’

1 aprilgrappen zijn niet leuk. Zeker niet als je er zelf het slachtoffer van bent. Veel mensen hebben zo veel flauwe 1 aprilgrappen moeten doorstaan dat de lol er voorgoed af is geraakt. Op school schalde de 1-april-kikker-in-je-bil kreet over het schoolplein. En toch had je nog malloten – waaronder ik – die snel naar hun schoenen keken als iemand ernaar wees onder de uitroep: je veter zit los! En dan zag je weer een leraar rondlopen met een briefje op zijn rug geplakt. Ik ben een lul, stond erop. Lachen.

Maar ook de media doen aan 1 april.

Het Jeugdjournaal heeft naam gemaakt met 1 aprilgrappen. Zo was er die keer dat de presentator meldde dat de regering belasting op zakgeld wilde heffen. En een andere keer werd een item uitgezonden uit het Oudheidkundig Museum: een mummie was tot leven gewekt. Duizenden mensen – en niet alleen kinderen – tuinden erin.

Ergens in de vorige eeuw zat ik met mijn oor in de radio toen een opgewonden reporter kwam met brekend nieuws: ‘Een walvis in de Rotterdamse haven! Ja hij komt nu boven, wat een kolossaal monster, wacht er zit een vlag aan zijn staartvin, wat staat erop? ....’

Ja, de media kunnen er wat van. Dus was ik op mijn hoede toen ik gisteren hoorde dat een meisje van 12 was bevallen. Zonder dat ze er erg in had was ze zwanger en floeps op een schoolreisje naar De Onlanden was er door ambulancepersoneel een gezonde dochter tevoorschijn getoverd.
Nee, ik trap er echt niet meer in.


Zie ook: http://www.gmuitgevers.nl

Schrijver: George Knottnerus, 1 april 2011


Geplaatst in de categorie: sterkte

3.8 met 16 stemmen 331Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
1 april 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Maar George....jij hoorde dat gisteren?
Dat kind trekt nu al AOW!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)