Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Save the children

Op een foto in een tijdschrift loopt een man te joggen met een rood T-shirt en daarop de tekst: save the children. Red de kinderen.

Wat wil deze man ons zeggen? Ziet hij kinderen in gevaar? Het lijkt me niet. Als het echt acuut was, zou hij daar niet zo rustig lopen joggen. Hij zou zenuwachtig bellen, of rennen wellicht om naar de plaats te komen waar hij de kinderen kan redden!

Trouwens, om welke kinderen gaat het? Het gaat niet om zijn kinderen. Het gaat niet om onze kinderen, maar om ‘de’ kinderen. Dat zijn er wel heel veel. Wie bedreigt alle kinderen in de wereld? Welke snoodaard is bezig met groteske plannen? Ik herinner me geen moment in de geschiedenis dat er iemand was, of een organisatie was, die alle kinderen van de wereld wilde helpen. Alle joden, dat is gebeurd. Ooit schijnt een Romein alle baby’s in een bepaalde streek om zeep te hebben gebracht, maar alle kinderen? Dat is nieuw.

Gezien de kalmte waarmee de man rent, moet het ook wel allemaal meevallen. En dat doet het ook. Naast de tekst staat een logo. ´Save the children´ is geen oproep, maar een organisatie. Zij biedt hulp aan een aantal kinderen. Over de hele wereld. En ze onderhouden een organisatie die dat doet. Allemaal heel prijzenswaardig.

Maar opnieuw zien we hier reclame. De man loopt met reclame op zijn borst. Zou hij dat weten?


(Foto: sponsorshirt Fiorentina van seizoen 2010-2011, er worden dus miljoenen aan salarissen betaald van het geld dat Save the Children binnenhaalt).

Schrijver: Jan R. Lunsing, 21 juli 2011


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.2 met 4 stemmen 1.646Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)