Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Van de straat in Leiden

Een wildplasser in het Gangetje heeft een pink van de politie gebroken. Ze vroegen hem terwijl hij stond te plassen wie hij was. Maar omdat de man niet kon aantonen dat hij was wie hij zei dat hij was werd hij ingerekend. Eenmaal op het bureau nam hij driftig afstand en brak daarbij de pink van een agent. Met pepperspray werd de man later weer benaderbaar.

Een groene Opel Corsa wilde vanaf de Hoge Morsweg een andere kant op dan de verkeersregelaar aangaf. De bestuurder pikte dat niet, stapte uit en bedreigde de regelaar. Tot hij het genoeg vond, weer instapte en tot twee keer toe de benen onder de functionaris uit trachtte te rijden. Waarna omstanders de Corsa-bestuurder vroegen te vertrekken. De politie zoekt nu die man: tussen 40/50 jaar, donkerbruin haar en plm. 1.65 m. Hij reed weg richting Aquamarijnstraat.
Hoe lang de verkeersregelaar nog is werd niet vrijgegeven.

Op de Waterlelie in de Leidse Hout lieten 20 finalemeisjes uit 431 kandidates zich van hun fraaiste kant zien. Waarna ze op de catwalk de jury verder trachtten te overtuigen. De spanning steeg – wie wordt het eerste Leidse Kaasmeisje?
Een blommeke van buiten ging met de eer strijken: Eline Rote uit Benthuizen. Dat doet pijn.

Op zondag 6 juni traden acht moderne vrijetijdsdichters aan. Paarsgewijs op vanouds lyrisch stemmende terrassen in de binnenstad. Aanwezig o.a. Leiden’s stadsdichter Jaap Montagne, Martin Aart de Jong, Nederlands recordhouder gewonnen slammatches Ellen Deckwitz, Pom Wolff en het stereo dichtend damesduo Kila&Babsi.. Dat wil zeggen, niet als het regende, dan binnen. Niks paraplu’s of luifels, uit voorzorg voor astmatische breekbaarheid bij dampigheid. Want wie weet zat er een Slauerhoffje tussen. .

Gelukkig bleef het droog en ze trokken 2000 bezoekers, evenveel als de Indianen in Museum Volkenkunde. Maar die hadden een heel weekend. Hoewel bij de dichters alle klanten werden meegeteld. Dus ook lurkers die puur voor de koffie aan tafeltjes gestoord de krant lazen.

Aan de Haarlemmerstraat ging in een supermarkt het alarm af bij twee vrouwen. Een verkoper die hun tassen kwam controleren werd door één van de twee in zijn hand gebeten. De bijtster rende daarop weg, de andere bleef staan.
De politie werd gebeld. Een man kwam echter al van achter aanlopen en sloeg de gebeten verkoper in zijn gezicht. Hij nam de wachtende vrouw mee. Bij de schouwburg herkende de politie aan de hand van signalementen daders in samenscholing. Ze vluchtten weg. Een achterblijvende 23jarige Hagenaar werd toen maar aangehouden.
Even later stond een auto op de Oude Veste met drie volwassen vrouwen waarbij de twee alarmvrouwen en twee kinderen. Op het eerste gezicht. Want in de auto bleek ook de 22jarige Hagenaar verstopt die de verkoper had geslagen. Maar niet in de kofferbak – die zat vol gestolen kleren.
Uitkomst: vijf arrestaties na diefstal met geweld.

Het Plan van Aanpak van Meeuwen is aangepast. Ze hoeven niet te vrezen, er komt toch geen valk. De daarmee vrij gevallen € 640.000 gaat onder de grond in afvalcontainers.

Toch geeft de gemeente de strijd niet op. Ze gaat door met de ontmoedigingstrijd. De mensen moeten overgaan op gele zakken. Die worden wel aangepikt door de meeuwen maar slechts voor een klein gaatje. Probleem is de prijs, geel is duurder dan grijs. Maar de gemeente gaat ze zelf in winkelwagens leggen als de supermarkten ermee blijven zitten. De vrijwillige bewustwording houdt dan op en het verplichte stadium treedt in. Vermits het met geel aantoonbaar bij één klein gaatje per zak blijft.

Dit nieuws komt recent van de Sleutelstad.

Schrijver: Jos Zuijderwijk, 18 juni 2011


Geplaatst in de categorie: woonoord

4.3 met 10 stemmen 274Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 juni 2011
Wildplassen moet weer legaal worden! Net als zwaffelen! Je opsomming is mij te zwaarmoedig, maar Eline Rote lust ik rauw als jongbelegen kaas!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)