Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vrouwen in de aanval

Vrouwen kunnen best wel trots zijn op zichzelf. In honderd jaar hebben ze heel veel bereikt. Ze kregen kiesrecht, mochten zelf carriere maken, werden baas in eigen buik en kregen meer sociale zekerheid.
Tegenwoordig zien we steeds meer vrouwen opduiken in managementfuncties en in de politiek. Op televisie en in de kunst krijgen vrouwen minstens even veel aandacht als mannen. Soms eisen ze zelfs meer, zoals in de serie Sex in the city of het toneelstuk De vagina monologen. Ooit een toneelstuk gezien met mannen die over hun verlengstuk babbelen? Of een lekkere show met mannelijke kroegpraat?

Vrouwen zijn al jaren in de aanval op mannen en dat doen ze slim. Ze hebben een Internationale Vrouwendag, naast moederdag en secretaressedag. Daar steekt de steeds bloedelozer wordende vaderdag mager bij af.
De mannen hebben ook een papadag gekregen. Sommige mannen vinden dat leuk. Anderen denken aan de tijd dat ze zich nog meer dan veertig uur in hun werk konden storten. Nu is hun leven veranderd. Ze moeten zorgen voor de kinderen, huishoudelijk werk en boodschappen doen, omdat vrouwlief werkt.

Als die hardwerkende, gestresste vrouw 's avonds thuiskomt, heeft de man het eten al op tafel staan. Hij doet de kinderen in bed en kijkt daarna gezellig mee naar een van de vele zouteloze vrouwenfilms op televisie, of een heerlijke emotionele emo-show.
De man heeft nog een laatste bolwerk over: de voetbalavond. Maar de aanval der vrouwen is ook op dit terrein al begonnen. Het wereldkampieoneschap voetbal voor vrouwen eist steeds meer aandacht in de media. Nederland doet deze keer niet mee, dus is er nog een klein beetje genade voor de Hollandse man. Maar dat zal snel veranderen, laat dat maar aan de vrouwen over.

Schrijver: Rob Chevallier, 27 juni 2011


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.4 met 5 stemmen 230Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Léon
Datum:
29 juni 2011
Volgens mij hebben de vrouwen helemaal niets bereikt.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
29 juni 2011
Email:
moimoniquelive.nl
Kan het niet laten, mijn handen jeuken...
want ik struikel eigenlijk al bij de eerste 2 zinnen. Dan hoef ik de rest niet eens meer te lezen om te weten dat U maar bar weinig van vrouwenzaken af weet. Zo, dat is eruit.
Want het is toch ergens te belachelijk voor woorden dat de normaalste dingen alleen voor mannen zouden weggelegd moeten zijn, in feite is er niets bereikt als ik dit soort columns lees, waarachter ik de minachting voel.
Als mens ben ik gelijk aan ieder ander!
Niemand die voor mij zorgt, dat doe ik zelf wel, daar heb ik nooit ook maar 1 man voor nodig gehad.
En nu is het wachten op de happy single dag.
Naam:
J.de Groot
Datum:
27 juni 2011
Email:
joke190411telfort.nl
Je laatste zin, klopt als een bus,
pssstt...ik heb vernomen
dat Louis van Gaal de dames gaat....
niet verder vertellen hoor!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
27 juni 2011
Vrouwen zijn niet je tegenpool en zeker niet je aartsvijand, je bent zelfs meer vrouw dan je denkt, lees eens Jung erop na of andere wijze schrijfsels over androgyne realiteiten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)