Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Cruijff Dirk Hillen & Hamilton online

Er wordt wat afgetongd deze week aan vierkante pannenkoeken. Nieuw bij Dirk, 8 per €. Waarbij verzadigvragen breinen somtijds nerveus overpannen. Kun je er hutjeswanden van vouwkneden? Of na doorschimmeling mozaïsch mee bekleden? Zijn ze met zoete toppings nog delicaat te crêperen?
Op een pannenkoekenmatch te Bussum stond vervierkanting centraal. Winnaar Eefje Schoone(Velzen) met vierkante eieren. De uitslag wordt bestreden. Er zijn geen stilstaande beelden van.

De Vrijwilliger bezocht P&W om breed te zenden. Bij onverdeelde aandacht, ook van luie dagbrekers. Voor imagecorrectie met de Foundation veldjes en gehandicaptensport. Broodnodig na al die Ajaxverdraaiingen door ‘bijgoochems die geenees nooit geen bal fatsoendelijk hebben geraakt’.

Toch kwamen P&W met chantage. ‘Had Cruijff misschien op een onbewaakt ogenblik terloops gewag gemaakt van de mogelijkheid paginabreed gesprekspartners op officieuze plaatsen, zoals het toilet, vertrouwelijk onder vrienden, nadelig te beschrijven als ze niet beter geïnformeerd op locatie inbonden?’

Een valstrik! Jopie - bloedlink - vroeg ´Ben ik soms journalist?´
De twee hakketakkers gingen voor schut en noodgedwongen over tot objectieve zakelijkheid met normale normen. Zodat waarheidsruimte ontstond.
Cruijff vertelde toen goudeerlijk hoe hij, topsportman, botste met 50%-geschutter richting eigen doel. In Washington DC, 1980. Bij voetballes op aandringen van Eunice Kennedy-Shriver aan gehandicapte kinderen. Die puur bleven kicken op stevig raken ondanks zijn richtinggevende leerschoponderricht. Eunice leerde hem daar echter niet op de bal maar op gelukzalige gelaatsuitdrukkingen te letten. Waarna zijn mensbeeld definitief een knik kreeg.

Leerzame presentatie! Ook voor de Haagse vierkante meter!
Terwijl de Regering-Rutte gratis voor de Tweede Kamer miljoenennota’s print van internet ontbladert de Eerste. Met Apple iPad wordt onze chambre de réflexion namelijk grotelijks ontpaperrast. Voordelen: houtbesparing, een progressief handelingsbeeld en geruisloze wetgeving.
Met legio praktische voordelen. Zo kan voortaan tegelijkertijd meervoudig vergaderen. Zodat diverse wetten er eerder uitfloepen. De Koningin kan vervolgens simultaner signeren.

De senatoren hoeven er geen digitaris voor te zijn. Zoals Cruijff eerder constateerde. Zijn voetbalveldjes blijken online geplaatst tot in Maleisië. Al leek Jopie verlegen met zijn onbegrip, resultaten tellen.
Een SGP’er schatte de ontmuizing vernieuwend. Een D66’er vond dat gepasseerd. Dacht zelf te scoren met Steve Jobs die iPad ‘megachanging’ noemde. Fout geciteerd, pijnlijk. Moest ‘gamechanging’ zijn.

Griffier Geert Jan Hamilton deelde de tabletten uit. Onderweg bemoedigde hij leekleden met bijstervrees. ‘Het is maar een spelletje. Het apparaat wijst zichzelf. Laat komen en je raakt het spoor niet bijster.’
Bij wereldse partijen benadrukte hij dat iPad autonoom tot gedragverandering leidt door geleidelijke overerfelijke spelinplanting. Bij CU, SGP en CDA niet vanwege oorsprongsallergie bij de Scheppingsorde.

Hamilton, niet van de straat maar de Sorbonne, demonstreerde bij alle fracties de twee natuurlijkste omgangsvormen. Gerieflijk onderuit en actief in bed.
Speels aan de knoppen krijgt iPaddisering van de vergaderorde zo handzaam vorm. Waarbij de actor zelf met gevoel ingroeit. Met emotieknoppen hervormt men bij voorbeeld iPadlettertypen. Hij tipte PVV Nagel en CDA informeel dat schuine letters in bed de besluitvormende organen ontspannen.

De apparaten blijven eigendom van de Eerste Kamer. Geen cadeautjes dus voor de (klein)kinderen zoals de immer zure Theodor Holman(Het Parool 14/09) stookt!
De ontdekking dat men elkaar niet hoeft te zien lijkt een kwestie van tijd.

Tot slot, Amsterdam raakt uitgemarineerd. Minister van Defensie Hillen wil het marine-etablissement op Kattenburg wegbezuinigen. De laatste levende herinnering aan onze maritieme wereldsuccessen verdwijnt daarmee. Het lijkt voorgekookt, de Dam werd in kaboutertijd al roostervrij vanuit Den Helder schoongeveegd.

Mokum zal z’n jantjes missen.


Zie ook: http://www.radio1.nl/cont...en-aan-de-ipad?autostart=66533

Schrijver: Jos Zuijderwijk, 17 september 2011


Geplaatst in de categorie: internet

3.3 met 9 stemmen 360Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)