Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Krijg allemaal de klere

Er wordt nogal wat gezelfmoord. Per jaar werpen in België alleen al 110 wanhopige mensen zich voor een trein. Bij de spoorwegen willen ze nu op zoveel mogelijk plaatsen de toegang tot de sporen met dranghekken verhinderen. Zo krijgen de mensen die al ten einde raad waren ook nog eens tijdens hun allerlaatste daad de wind van voren. We moeten nu ook niet denken dat ze bij de spoorwegen begaan zijn met wie het leven zwart ziet. Ze willen gewoon de oorzaken van vertraging waar zij niets kunnen aan doen de wereld uit helpen.

Binnenkort moeten de mensen die zich van het leven beroven door toedoen van een trein zichzelf dus behelpen met andere oplossingen: zich op zolder verhangen, een overdosis pillen eventueel in combinatie met een ferme scheut alcohol, van een brug springen, in de auto gaan zitten en de uitlaatgassen inademen, met een steen om de nek in het water springen, een kogel door het hoofd of een zogezegd auto- of werkongeval . U kan het zo gek niet bedenken of er is wel iemand aan gestorven.

Ik weet niet of het waar is, maar ik hoorde deze week dat er in Nederland een elegantere manier bestaat. Daar kan je met een tussentijd van enkele weken vier pillen nemen. De eerste drie zijn onschadelijk en beginnen pas te werken als je na lang genoeg overpeinzen de vierde neemt, de fatale. Daarna ga je op bed liggen en klaar is Kees.

In België zijn we zover nog niet. Onlangs las ik dat een man die zijn afgedragen kleren in een speciale container wou deponeren, ten behoeve van de minderbedeelden, geklemd zat in het opvangsysteem en ’s anderendaags dood gevonden werd. ‘Krijg allemaal de klere’, stond op een briefje dat uit zijn broekzak stak.

Schrijver: Johan De Smet, 22 januari 2012


Geplaatst in de categorie: afscheid

4.8 met 13 stemmen 339Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)