Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Mobiele verwarmingsmonteur

Het begrip haat-liefde verhouding past uitstekend bij een mobiele telefoon. Denk aan het zinloze gekwebbel, de spontane telefoontjes als je lekker ligt te slapen en belverslaafden met hun mobieltje aan het oor gekleefd.

Zo iemand moet de man zijn die mijn verwarming komt maken. Vanuit de auto die voorrijdt hoor ik al een harde stem. Een bezig type is het, deze jonge vent. Hij stapt gejaagd uit, pakt zijn spullen, schrijft iets op, grist nog een voorwerp uit de auto en eentje uit zijn koffer. En dat alles met zijn hoofd schuin naar rechts en zijn rechterschouder omhoog. Daartussen het telefoontje geklemd om voortdurend te kunnen babbelen.

Gelukkig hangt hij even op, zoals dat nog steeds heet, om mij te begroeten en te vragen waar de cv-ketel is. Hij beent door het huis, want het is razend druk zegt-ie. Dat wil ik geloven. Nog voordat hij de cv-ruimte bereikt heeft belt-ie alweer om te zeggen waar hij is. In een oogopslag heeft hij het probleem ontdekt. Heel even denkt hij na en vraagt zich hardop af of hij het falende onderdeel nog kan repareren.

In een schimmige hoek van de cv-ruimte ontdekt hij een rare buis. “Heeft u een zaklamp voor me?”, vraagt hij terwijl hij mij niet aankijkt. Ik moet hem teleurstellen. “Nou ja ik red het wel”, zegt-ie meteen en pakt zijn mobieltje dat een verrassend sterk licht geeft. "Okee, dat klopt, dat kan", bromt-ie. Ik denk na. Zal ik hem vragen of hij even wil bellen?

Niks daarvan, de man heeft zijn gsm alweer aan zijn oor en vindt een magazijn dat het juiste onderdeel op voorraad heeft. Hij haast zich naar buiten en roept over zijn schouder dat hij over een uurtje terug is. Dat lukt. Even later is mijn verwarming gemaakt. De man neemt afscheid, draait zich om, trekt zijn rechterschouder omhoog en loopt bellend weg. Toch handig zo'n mobieltje.

Schrijver: Rob Chevallier, 6 februari 2012


Geplaatst in de categorie: mannen

4.0 met 5 stemmen 418Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)