Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Nedermaffialand

In 2004 kreeg ik de wake-up call. Aanleiding: het mobieltje van mijn dochter. Door het indrukken van een verkeerde knop had ze zich aangemeld voor een gamebundel. Dag en nacht kreeg ze dure sms’jes. Pas na € 900 schade verwerkte de provider via Logica CMG haar opzegging.

Daarvoor UPC. Eerst mijn tante. Oud en grijs. Maar gek op tennis. Toen ze zich nestelde voor de tv om naar Wimbledon te kijken ging het scherm op zwart. UPC had haar afgesloten. Verwisseling met de bovenburen die hadden wanbetaald. Voordat de storing was verholpen was het toernooi afgelopen. Toen mijn vader. Hij verhuisde. In zijn nieuwe woning, een serviceflat, moest hij overstappen op Ziggo. Maar UPC, zijn oude kabelaar, weigerde om het abonnement stop te zetten.

Tot dan toe dacht ik: die bedrijven lijden aan bureaucratie en chaos. Te veel klanten, te veel problemen, waar gehakt wordt vallen spaanders, ongelukkig, maar geen opzet.

Nou, daar geloof ik geen barst meer van.

Met een simpel telefoontje of mailtje heb je van bedrijf X een dik contract compleet met kek mobieltje of digitenne of trendy gadgets. Maar wil je ervan af dan moet je schriftelijk en aangetekend en in drievoud, compleet met overlijdensakte of bewijs van inschrijving, niet te vergeten kopietje pas of uittreksel uit het kadaster, bewijzen dat je elders woont of echt bestaat of juist hartstikke dood bent, voordat bedrijf X genegen is je met ingang van 1 januari volgend jaar uit te schrijven.

Anno 2012 weet ik dat met het opwarmen van ons klimaat ook de bijbehorende cultuur is ingevoerd. Italiaanse en Mexicaanse toestanden zijn overgewaaid. Nederland is afgewaardeerd tot maffiosi-rating.

PostNL schafte maandag als bezorgdag af, maar stiekem ook maakte het de postzegels duurder. Niemand die het merkt want ze gaven de postzegel het nummer 1. De postbestellers die overbleven na een fikse ontslagronde kregen een flexibel contract en soberder arbeidsvoorwaarden en oh ja... de top krijgt een vette bonus.

Wat zou ik graag getuigen tegen die topbobo’s om ze aan te klagen als maffiabazen. Maar eerst een lekkere deal sluiten met het OM om in Italië of Mexico een nieuw leven te beginnen. Hoeveel zou zo’n Officier van Justitie voor mijn getuigenis overhebben: 1,4 miljoen?


Zie ook: http://www.gmboekentekst.nl

Schrijver: George Knottnerus, 23 maart 2012


Geplaatst in de categorie: moraal

3.6 met 25 stemmen 532Er zijn 8 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
24 maart 2012
@Joke: Dank voor je reactie. Vermoedelijk heb je gelijk dat het weinig uithaalt, maar zolang schraapzucht en 'legale diefstal' voorkomen zal ik ertegen en erover schrijven.
Naam:
George
Datum:
24 maart 2012
@Mariek: Sorry Mariek, bij mijn vorige reactie verwarde ik jou met mezelf. Liet me kennelijk ff meeslepen.
Naam:
Mariek
Datum:
24 maart 2012
@Mariek: Mijn schrijvershart gaat door jouw gepassioneerde woorden sneller kloppen. Good idea van die bonusbelasting!
Naam:
George
Datum:
24 maart 2012
@Hendrik: Dank voor je reactie! Als er een hemel is hoop ik dat die topsmeerlappen eerst door een Kafkaïaanse hel moeten.
Naam:
J.de Groot
Datum:
23 maart 2012
Email:
joke190411telfort.nl
Nog even George, ik vroeg verleden keer: hoe doe je dat, jij zei: zet het op twitter Joke,
ik zei: daar zit ik niet op!
Aha, moet ik nu toch even over na gaan denken!
Naam:
J.dee Groot
Datum:
23 maart 2012
Email:
joke190411telfort.nl
George, inderdaad zijn dit allemaal onderwerpen die al jaren de mensen tot razernij brengen.
Dus eigenlijk is deze column niks nieuws onder de zon!
Zelfs al heet je... Youp van't Hek die kwaad is en die met zijn bekendheid zijn nek uitsteekt,
maakt allemaal niets uit, al schrijf je er nog 20 columns over en wijd je er evenzoveel tv programma's aan.
Hoe zei Youp het ook al weer
...halen halen, brengen brengen,
nou het gaat steeds meer brengen brengen worden, vrees ik!
Naam:
Mariek
Datum:
23 maart 2012
Als we al deze maffiose lieden zouden oppakken zijn we weliswaar ook failliet (want gevangeniskosten zijn torenhoog) maar wat zou de samenleving daarvan opknappen. WEG MET DIE LUI, 99,9 % belasting op bonussen. De overheid zit te suffen. Of zijn ze zelf ook niet te ..............?
Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
23 maart 2012
Een prachtige column, George, smeuïg verteld en uit het leven gegrepen.
Zelf heb ik twee jaar moeten steggelen met HetNet om van een abonnement op de Clubs af te komen. De mogelijkheid om je uit te laten schrijven was gluiperig weggestopt op hun site.
Het is goed dat je deze smeerlapperijen van de managerscultuur benoemt.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)