Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Leer dat nu eens

Sinds het Kunduz akkoord juichend is getekend door de lachende Rutte, de juichende Jager, de slimme Slob, de pochende Pechtold en de swingende Sap, kan het land zijn pret niet meer op. We gaan bezuinigen! Hiep hiep hoera! Hiep hiep hoera! Hieperdepiep!

Drie sneue partijtjes mogen niet meedoen. De PVV en de SP kijken trots de wereld in en weten zeker: dit pakket willen wij niet. Alleen de PvdA, altijd de PvdA, is het onderling oneens. Hadden we mee moeten doen? Hadden we, zoals Diederik Samsom zegt, bij het kruisje moeten tekenen en daarmee onze verantwoordelijkheid genomen? Of, zoals Sap beweert, hadden we dan meer binnengehaald?

Ik kan me voorstellen dat het die dag, dat moment, slim was om te tekenen. Het land was trots op je geweest, dat je samen met de andere lemmingen het land van de ondergang, we zouden immers onze triple A status verliezen, had gered. Niemand, werkelijk niemand, lette precies op wat er overgebleven was van het PVVDA bezuinigingsvoorstel, iedereen was dolblij dat er een voorstel lag en de ondertekenaars weten in ieder geval zeker, dat op 12 september niemand weet wat de gevolgen precies zullen zijn.

Maar is dit fastfoodpakket een goed pakket? Is het werkelijk zoveel beter dan het PVVDA voorstel? Ik bedoel, ja, het CDA heeft met steun van de andere kleintjes een paar van de zaken die ze eerder hadden ingeleverd weer teruggehaald, maar gaat dit ons land redden? Was het, eerder, overigens al reddeloos verloren?

Voorlopig geloof ik er niet in. Het kabinet Rutte heeft het voor elkaar gekregen dat we als enige in noordwest Europa in een crisis zitten. Het investeert niet. Het heeft geen andere visie dan de kabinetten die ons in dit parket hebben gebracht. Na dertig jaar rechts beleid, wordt het eindelijk weer tijd voor het verstand.

Voor die PvdA-ers die vinden dat we hadden moeten tekenen: het gaat niet om besturen. Het gaat om verstandig besturen. Leer dat nu eens.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 3 mei 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 3 stemmen 180Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)