Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

In zijn

Veel mensen vinden het erger om voor saai te worden uitgemaakt dan voor moordenaar. Dus zijn ze bereid om in het openbaar zich te bescheuren om de grappen van Paul de Leeuw, ook al vinden ze er in hun hart niets aan. Om buitengesloten te worden aan de kantoorlunchtafel schijnt rampzalig te zijn. Dus kijk je naar Boer zoekt vrouw. Kun je tenminste lekker meelullen.

Uit de toon vallen doet de homo sapiens niet graag. Onszelf zijn is bijna onmogelijk als we prettig in de groep willen liggen.

We kennen ze, de clichés. Als je carrière wilt maken lach je om de grappen van je baas. Wil je in zijn bij je collega’s zeg dan dat je baas een eikel is. Beide clichés kloppen, dus probeer maar eens een werkdag door te komen zonder te huichelen.

Van de menselijke behoefte om in te zijn maakt de commercie handig gebruik. Heb je geen perfect uiterlijk? Geen nood, er zijn dokter Schumachers die je looks graag opleuken tegen een lieve duit. Na zeven behandelingen onder zijn gladde messen en drie maanden leven in een tent barst jouw cocon van wedergeboorte opnieuw open. Kun je lekker je vriendinnen de ogen uitsteken terwijl ze je met allerhartelijkste complimentjes overladen en ’s avonds thuis met grimmige kaken en rappe vingers googelen naar een voordelig remake doktertje.

Wil je in zijn bij de vrouwtjes? Probeer Axe eens. Baat het niet dan schaadt het niet en als je collega’s erachter komen kun je altijd zeggen dat het allemaal een grote grap is en gewoon cool om wat op je bast te spuiten. Of join the club van het leger celebs dat zich met bruiningsspray laat besproeien. Kleed je dus poedelnaakt uit en laat je in de christusstand voor 20 eurootjes een nepzonnebrandkleurtje aanwrijven.
Vind je ook dat je net zoals je leeftijdgenoten lekker uit je dak moet gaan? Lekker feestbeesten met oranje en zo? Neem toch dat breezertje of twee. Drink je ook es lekker in, via leplazarus tot zuipcoma aan toe. Jammer is wel dat het ziekenhuis geen goede dokters meer heeft die je kunnen helpen. Ze zijn allemaal plastisch chirurg geworden. Dat is namelijk in onder artsen.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/Knottnerus

Schrijver: George Knottnerus, 8 juni 2012


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.0 met 13 stemmen 237Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
mobar
Datum:
8 juni 2012
Email:
mobaronline.nl
De breezertjes zijn al jaren niet meer in.
Naam:
Mariek
Datum:
8 juni 2012
Gelukkig zijn er ook nog mensen die denken; 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Leve de gewone man/vrouw!
Trouwens, ik vind jou ook wel erg in op bijgaande foto! Niks mis mee hoor.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)