Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Toe maar

De Nederlander is naar de stembus gegaan en heeft voor de helft proberen duidelijk te maken dat we een kabinet moeten zonder de PvdA en voor de andere helft dat we een kabinet moeten zonder de VVD. Positiever positief was de keuze niet, vrees ik.

Maar wat moeten politici nu met deze uitkomst? Niet, zoals ik al iemand heb horen beweren dat de kiezer gesproken heeft en een VVD-PvdA-kabinet wil. Dat zou de domste conclusie kunnen zijn. Ik ken niemand die vooraf zei dat hij dat kabinet wilde. Ik ken velen, waaronder ikzelf, die dat kabinet juist niet wilden. De teloorgang van Paars II, en Melkert, staat me nog te duidelijk voor ogen. Door het afschudden van de ideologische veren veranderde de PvdA van een felrood gevederde vogel die kon zweven op de kiezersgunst in een naakte slachtkip. Ik zie tekenen dat er weer nieuwe veren aan het groeien zijn. Dat was ook, denk ik, mede de oorzaak van het onwaarschijnlijk snelle herstel. Een kabinet vormen met de VVD is op zo’n moment ongeveer het domste wat je kan doen, zeker als de kiezers het niet eens willen.

Maar wat moet je?

Er is geen andere uitweg.

Het land moet geregeerd. Zo is het ook nog een keer. En daarom. Samsom, Rutte, doe je best. Maak er wat van.

Met veren.

Zonder pek.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 20 september 2012


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 2 stemmen 160Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Hendrik Klaassens
Datum:
20 september 2012
Email:
klaassens38zonnet.nl
Je hebt gelijk. Er zal nu echt zo'n paars kabinet moeten komen. Ik vond het trouwens razend knap van Samsom dat hij de PvdA in een paar maanden tijd weer sterk en aantrekkelijk heeft gemaakt voor mensen die nog in linkse idealen geloven. Ook ik zie de PvdA het liefst als een felrood gevederde vogel. Hopelijk verbleekt dat rood niet te veel in de coalitiebesprekingen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)