Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vrouwen en doping

Vrouwen die make-up gebruiken zijn geen haar beter dan Lance Armstrong. Ook zij willen zich beter voordoen dan ze zijn, in hun drang om de beste te zijn. Wat ze van de natuur niet gekregen hebben, smeren ze er in de badkamer wel op. Uren zijn ze bezig met hun poedertjes, eyeliners, hun blush en hun lippenstift. Als ze dan eindelijk de deur opendoen zijn ze niet meer te herkennen en kunnen ze op jacht naar het beste wat er is: jaloerse blikken van andere vrouwen.

Er zijn twee soorten vrouwen: zij die make-up gebruiken en zij die geen make-up gebruiken. Zij die het wel doen hebben altijd een beentje voor. Zo komen ze de dag vol zelfvertrouwen door. Op hun onopgemaakte concurrentes kijken ze neer vanop grote hoogte, meestal geholpen door hakken van negen centimeter. Een paar keer per dag controleren ze via het ronde spiegeltje in hun handtas of alles nog is zoals het moet zijn. Bij de minste twijfel moet er bijgepoederd worden, moeten de wimpers nog wat eyelash verdragen en zijn de lippen aan tuiten toe na een verse laag rode lipstick. Het is pas ‘s avonds laat, net voor het slapengaan, dat ze in de koude badkamer weemoedig het watje bovenhalen en vol afkeer de make-up remover. Dan glijden ze terug naar af, zolang daarna het licht maar uit gaat.

Bij Lance Armstrong was het niet anders. Teelbalkanker hebben is geen lachertje, het overwinnen is nog andere koek. En dan wil ik nog niet nadenken over hoe het moet zijn om zonder testikels door het leven te gaan. Hij moest en zou zijn mannelijkheid op een andere manier bewijzen. Door de Tour te winnen, liefst zeven keer als het van hem afhing. En dus trok hij zich terug in zijn hotelkamer, met amfetaminen, bloeddoping, epo en groeihormonen. Toen hij buitenkwam en op zijn fiets sprong, was hij iemand anders. Een beest in het lichaam van een ex-kankerpatiënt. Een superman die maar 1 trui past: de gele. In de bergen reed hij iedereen naar huis, voor sommigen was dat Monaco, niet slecht voor wie niet eens van zijn fiets stapt om te plassen.

Een verpletterend rapport van enkele tientallen bladzijden laat geen spaander heel van wat Lance Armstrong ons ooit deed geloven. Maar Lance zal nooit zijn ware gelaat tonen. Want om toe te geven dat je doping gebruikt hebt, moet je ballen hebben.

Schrijver: Johan De Smet, 21 oktober 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 24 stemmen 305Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
21 oktober 2012
Email:
moi636yahoo.com
Whhaahaha schitterend en dan die laatste regel!
Naam:
J.de Groot
Datum:
21 oktober 2012
O, vandaar het woord linkeballen,
of op het v(l)inkentouw zitten in de wielersport.

Dus let op U zaakie!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)