Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Samsoms val

De VVD-achterban is boos. Waarom? Hun lachende leider Rutte duwt hun een inkomensafhankelijke zorgpremie door de geshawlde strot. En ze moeten wegenbelasting gaan betalen voor hun oldtimer. En ze mogen minder aftrekken van hun hypotheek op hun villa. Boos is te zwak uitgedrukt. Ziedend zijn ze.

Dat valt ze vies tegen van hun sympathieke Mark. Hij moet even niet hebben opgelet. Misschien net iets te veel weggelachen op een verkeerd onderhandelingsmomentje? Of heeft Diederik Samsom hem in de val gelokt? Ja, dat moet het zijn. Vast. Die valse socialist met zijn verborgen rode agenda wil alleen maar nivelleren. Schande! Nou moeten we van ons gemiddelde modale VVD salaris van slechts één ton ineens wel 2,5 procent inleveren ten gunste van linkse hobby’s!

Ook parlementair verslaggever van het NOS journaal, Dominique van der Heyde, was not amused. Nee, hier komt Rutte niet mee weg, sprak ze briesend. Tweeverdieners die elk 40 mille en meer verdienen gaan er zwaar op achteruit. Tja, Dominique, het schijnt crisis te zijn. Dat zou een topjournaliste als jij toch moeten weten.

In datzelfde NOS journaal gaven drie leden van de VVD achterban commentaar op het regeerakkoord. Het eerste lid zat voor een riant openhaardvuur. Naast de marmeren schouw blonk een gouden kandelaar. Buitengewoon slechte zaak, vond hij. Het tweede lid, staand op het terras van zijn 80 meter diepe tuin, brieste moord en brand. Dit kon toch niet de bedoeling zijn. Lid numero drie, een yup voor zijn grachtenhuis, drukte zich in goed Goois accent correct maar zeer negatief uit.

Het aantal opzeggingen van het VVD-lidmaatschap staat nu op 212 en Dominique vreest dat dit nog behoorlijk gaat oplopen. De liberale stormbal moet worden gehesen.

Iets later in datzelfde NOS journaal zagen we ontluisterde Amerikanen. In het hart getroffen door de ziedende orkaan Sandy. Met tranen in hun stem keken ze door waterige ogen naar de puinhopen die Sandy voor hen overliet. The most terrible thing I ever saw, zei een jongeman. It’s not a nightmare, mompelde hij, terwijl hij ongelovig staarde naar zijn ingestorte huis. This is a real crisis.


Zie ook: http://www.gedichten.nl/Knottnerus

Schrijver: George Knottnerus, 2 november 2012


Geplaatst in de categorie: rampen

2.9 met 27 stemmen 459Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Mariek
Datum:
8 november 2012
Nederland in rep en roer om de hoogte van de zorgpremie en verlies aan koopkracht.
Was dat maar het enige ('grote') probleem. Kijk eens naar oorlogsgebieden of door rampen getroffen landen. En vooral naar hoe de mensen aldaar daar mee omgaan. En denk eens aan alle mensen zonder baan... of de mensen die niet kunnen werken omdat ze ziek zijn. Zo kan ik nog even doorgaan. Het is bijna genant om op dit moment een Nederlands burger te zijn.....

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)