Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Valse Charles

Verpleegster Jacintha is nog de slimste van allemaal. Maar laat ons beginnen bij het begin. Bij de twee Australische dj’s die er deze week in geslaagd zijn om via die verpleegster met een andere verpleegster te bellen en haar uit te vragen over de ochtendmisselijkheid van Kate. In de hoedanigheid van Queen Elizabeth en prins Charles.

Een kotsmisselijke grap, zou Kate gezegd hebben tegen prins William, en als er iemand weet wat kotsmisselijk is, is zij het wel. Dagen heeft ze in een Londens privéziekenhuis over een koninklijke wc-pot gehangen, waarmee ze meteen duidelijk maakte wat ze van het aanstaande moederschap vond.

Kotsen kan je in de beslotenheid van je eigen paleis even goed, denk ik dan, al zouden de huishoudsters haar vriendelijk doch kordaat gevraagd hebben om voortaan op een ander adres een spoor te trekken tussen slaap- en badkamer.
Van Lady Di, zo gingen de huishoudsters verder, de schoonmoeder die Kate nooit gekend had, hadden ze dat nooit gezien. Twee kinderen had zij op de wereld gezet en geen krimp heeft ze gegeven. Alleen tijdens de verwekking zou er sprake geweest zijn van enige misselijkheid, maar dat werd vooral aan Charles toegeschreven, die alles ontkende, omdat hij met zijn gedachten bij Camilla zat. Het was zijn geïmiteerde stem die die morgen door de telefoon weerklonk, net op het moment dat Kate aan haar derde overgeefpartij toe was. We schrijven halfzes plaatselijke tijd. In Australië, toen laat in de namiddag, lachten ze zich een breuk toen de valse Charles doorverbonden werd met de behandelende verpleegster en haar uitvroeg over de toestand van Kate. Ze hadden die Engelsen weer eens goed liggen gehad. De naïeve droogstoppels, het zal hen leren.

Twee dagen later kwam Jacintha in actie. Heel het land had te doen met haar. Hoe ze door die Australische ratten voor schut werd gezet, terwijl ze niets anders was dan een hardwerkende, goedbedoelende verpleegster, die de beste zorgen verleende aan hun toekomstige koningin. Van die steun moest ze gebruik maken, vond ze. Ze ging naar huis, rolde haar grootste tapijt op en belde de hulpdiensten. Wat er daarna gebeurde, ging heel de wereld rond, tot in Australië. Het opgerolde tapijt werd op een draagberrie naar buiten gereden met een rood laken over en de boodschap dat de onfortuinlijke verpleegster zelfmoord had gepleegd. De twee dj’s waren in shock en werden door de radiozender op staande voet geschorst. De verpleegster had bewezen waar niet mocht aan getwijfeld worden: tegen Britse humor kan niemand op.

Schrijver: Johan De Smet, 9 december 2012


Geplaatst in de categorie: actualiteit

5.0 met 2 stemmen 234Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)