Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vlijtige wereld

Gelukt!! We hebben het weer gered, zelfs de halve wereld is niet vergaan. Vreemd idee eigenlijk. Alsof die foto vanaf de maan, met ons kwetsbare halve bolletje in de lucht, ineens permanente werkelijkheid zou worden. Met die gedachte in het achterhoofd ben ik toch maar tot vijf over twaalf ’s nachts wakker gebleven. Want het zou lullig zijn als de halve wereld op een spectaculaire manier verdwijnt, terwijl je lekker ligt te slapen.

De volgende dag weer vrolijk opgestaan. Nieuwe tijden, nieuwe ronde, nieuwe kansen. Snel naar buiten om in alle vroegte boodschappen te halen. Toen ging het toch nog bijna mis. Vanuit de donkere straat komt een bestelbusje aanrijden als ik op het zebrapad wil oversteken. Dan moet je snel denken en je kansen inschatten. Kan ik er nog net voor langs? Is het een figuur die z’n snelheid nog opvoert? Heb ik eigenlijk haast? Ga ik het recht afdwingen dat ik voorrang heb en dat het busje dus gewoon moet stoppen?

Op dat moment maakt de man in de auto nog meer snelheid, remt dan weer plotseling omdat er achter mij een auto aan komt, maar staat wel op de zebra, een paar centimeter van mijn gezicht. Ik klop vriendelijk op het raampje. “Dit was dus een zebrapad en het scheelde niet veel”, zeg ik tegen de jonge vent die wat verschrikt het raampje open draait. “O, jee meneer, excuus, excuus, ik had u helemaal niet gezien. Ik was in gedachten al bij mijn werk”.

Ik mompel dat het gelukkig goed gegaan is, maar kan een meewarige blik niet vermijden. Dat zal je net zien. Het einde der tijden overleefd en dan ga je zelf voor de bijl. Zou dit een teken van de oude Maya’s kunnen zijn? Zou die voorspelling een subtielere gedachte kunnen zijn? In de trant van het boek ‘De wereld gaat aan vlijt ten onder’? In dat geval is niet alleen die ene man in zijn busje reddeloos verloren, maar in ieder geval de halve wereld. Die doemdenkers en Maya’s zijn zo gek nog niet. Op naar de volgende waarschuwing.

Schrijver: Rob Chevallier, 24 december 2012


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.6 met 5 stemmen 453Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)