Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Morgan Freeman

Iemand zal het wel grappig gevonden hebben. Dat de leerkrachten in spe Morgan Freeman antwoordden toen hen in het kader van een onderzoek naar hun algemene kennis een foto van Nelson Mandela werd voorgehouden. Dat ze denken dat de Tweede Wereldoorlog zich ergens in de jaren 1800 afspeelde en dat de Waalse socialisten in de Vlaamse regering zitten.

Ik niet.

Ook niet dat ze er geen benul van hebben waar China ligt, of Congo. We konden het zien aankomen natuurlijk. De spellings- en dt-fouten waren al een teken aan de wand. De nieuwe generatie die niet meer zonder fouten kan schrijven moet de volgende generatie leren zonder fouten schrijven.
Nu blijkt dat hun kennis van aardrijkskunde, politiek en geschiedenis ook niets is om hoog mee op te lopen. Omdat ze liever op facebook zitten dan in hun zetel naar het nieuws te kijken. Zelf zien ze er geen graten in. Als ze iets moeten weten, surfen ze wel naar Wikipedia of Google.

Daarom deze boodschap aan alle ouders: hou uw kinderen binnen en voed ze zelf op, want hun leerkrachten deugen niet. Haal uw oude atlas van onder het stof en toon hen zelf waar China ligt. Zorg dat ze de hoofdsteden van alle landen vanbuiten kennen en leer hen alle wetenswaardigheden, van de Oertijd tot nu. Ze zullen u later dankbaar zijn.

Want het is nu wel duidelijk dat men alleen nog leerkracht wil worden voor de vele vakantiedagen. Die ze dan doorbrengen in China of Congo. Als ze er maar kunnen surfen. En het niet te lang vliegen is.

Schrijver: Johan De Smet, 27 januari 2013


Geplaatst in de categorie: school

4.6 met 25 stemmen 429Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Inge V.
Datum:
28 januari 2013
Denzel Washington
Naam:
Nico Noorman
Datum:
27 januari 2013
Email:
niconoormanhotmail.com
Ja Mandela wie kendt hem niet. Maar wie is die man aan de regterkant?

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)