Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Strak in pak weg wat woorden

Tweet niet hoor...maar als het Nederlands je zo hoog zit, kan je altijd nog in hoger beroep gaan...tientallen tikfoutjes daar gelaten.
Is het niet wonderlijk hoe één of ander woord in zoveel woorden op de vingers getikt moet worden? In Opsporing Vergezocht, waar wij niets mogen vinden aan de speling der natuurlijk aangelengde taal, staat zelf behoorlijk bol van een kakelblonte verzameling cliché's, te gegoogled om door een vingertje te halen.

Nou taal ik niet echt naar een woord als kék...want U vraagt erom en wij draaien in hogere dimensies die flauwekrul van een gerestylische poging wel degelijk weer krom, want taal komt beter tot recht uit het nog natte vingerwerk door in beweging te blijven.

Blow ik nu de rock uit Uw dagdromen of leest het als de valse noot, de pit in het profiel van een halve zool of ben ik soms de min?
Plus dat kek meer klinkt als...gek zoals ze nog geen soapera kunnen schrijven, maar wel overal spoken zien. Zo is er geen denken meer aan sferisch; dat is geen zonde maar van tijd om uit je bol te gaan en U dacht het niet. Hardop gelezen zeker?

Echt zwaar voor schut staat er toch echt een troep taalneuroten, te Faceboeken voor het optreden tegen elk gallisch woord, tegen iedere oprisping van straat opgepikte babbels, die soms zo tergend tevoorschijn kunnen tokkelen...voor ze nog meer mega schade toebrengen aan de tere mening uit de grond van Uw overgevoelig hart voor rammelend Nederlandisch.

Schrijver: Monique Methorst, 17 april 2013


Geplaatst in de categorie: taal

4.1 met 7 stemmen 225Er zijn 7 reacties op deze inzending:

Naam:
Jacob
Datum:
19 april 2013
Email:
tijsterblomlive.nl
Kijk, dit kan ik dus niet !
Naam:
Monique Methorst
Datum:
19 april 2013
Email:
moi636yahoo.com
Fijn jullie support! Word verlegen van al die complimenten.
Joke; als ik volgende keer een column instuur die wat lastiger is, zal ik er een kleine toelichting onder zetten. Ik ben niet zo'n voorstander van namen van anderen of links plaatsen, vandaar.
En dan word het misschien zo beladen; parodie hoeft van mij niet hatelijk te zijn, dat is niet de bedoeling.
Naam:
J.de Groot
Datum:
19 april 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Monique,
het is even wennen, jouw stijl van schrijven, niet direct voor iedereen makkelijk te begrijpen, maar hoeft ook niet.
Jou kijk op taal en omgaan met taal is geheel nieuw.(denk ik)
Maar wel even goed je uitleg hier.
Goed gedaan!
Naam:
George
Datum:
19 april 2013
Ja, taal om Taal, het blijft in beweging, althoos fluïdiserend en talk of the town. MM, ge zijt een taalvirtuose.
Naam:
Len Cornelis
Datum:
17 april 2013
Als lezer ging mijn kruik net zo lang te water tot deze barstte, en tot bodemloos genot mijn zintuigen hart verwarmde, Ik bedoel, taal is spel, redelijkheid, contact en soms bedoeld doolhof. Weer leuke bijdrage.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
17 april 2013
Email:
moi636yahoo.com
Hahaha zo erg? Speel wat met taal, las ergens een column over het woord sferisch (context muziekrecensies). Ik heb het niet zo op al die drukte om taal, taal staat niet zo vast, juist goed als dat in beweging blijft met nieuwe woorden of anders dan het gebruikelijke. Er bestaat dus echt een groep op FB die moeilijk doet over dat woord.
Naam:
Nico Noorman
Datum:
17 april 2013
Email:
niconoormanhotmail.com
Ik kan er geen touw aan ophangen. Het flitst me voor de ogen van de balk in de ander.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)