Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Migraine

Het mooie van migraine is de dag na een migraine-aanval. Althans, dat is mijn beleving. Het is alsof je wakker wordt in een nieuwe wereld – de wereld van na de migraine.

Migraine zelf is verschrikkelijk. Je hoofd lijkt dolgedraaid van gedachten. Naast de hoofdpijn en misselijkheid is de voortdurende stroom van zinloze gedachten een enorme last. Misschien zitten er goede gedachten tussen, maar je kunt ze niet opschrijven en onthouden wil je ze niet, want je hebt al te veel in je hoofd.

Je bent niet in de war. Je bent vol en er komen steeds flarden gedachten langs over te veel onderwerpen. Je bedenkt misschien oplossingen voor problemen waar je mee zit, maar je kunt ze niet beoordelen, want voor je de oplossing kunt beoordelen, dringt een nieuwe gedachte aan je op.

Het enige wat helpt is slapen. En ook dat wil niet. Migraine is wachten op de bevrijdende slaap. Die niet komt.

Nee. Dan de dag erna. Als je merkt dat je toch geslapen hebt en zelfs uitgeslapen bent. Ineens zijn de gedachten opgeruimd. Ineens is de hele wereld opgeruimd en zelfs je humeur. De dag erna is de mooiste dag van de migraine. Ook al ligt ie nog een beetje op de loer.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 13 juni 2013


Geplaatst in de categorie: lichaam

4.4 met 5 stemmen 163Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)