Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Betere benen

Zomer. We moeten er geen doekjes om winden. Elke vrouw verandert dan in een andere gedaante. Met hun jurkjes en topjes en hakjes verleiden ze al wie het zien wil. Ze glimlachen naar zichzelf in de weerspiegeling van het uitstalraam, ze zitten speels op een terrasje, het linkerbeen over het rechter, als in een reclame voor Ice Tea. Ze verleiden de mannen die - laat ons wel wezen - niks speciaals doen in de zomer, tenzij een te grote bermuda en afgrijselijke sandalen aantrekken met daarin benen en tenen die anders nooit het zonlicht zien. En een zonnebril, zodat ze ongemerkt naar betere benen kunnen kijken.

De zomer doet wat met vrouwen. De avond vóór de eerste warme zomerdag zie je hen niet. Dan zijn ze met z’n allen druk in de weer in de badkamer met schuim en scheermesjes en vijlen en eeltverwijderaar en nagellak. Daarna jurkjes passen. Blauwe, rode, groene, witte, roze. Tot boven de knie, tot onder de knie, getailleerd, gecentreerd, strak, wijd, met schouderbandjes en zonder schouderbandjes. Uren gaan voorbij en knopen worden doorgehakt. Hét jurkje wordt klaar gehangen voor ’s anderendaags. Alle bijpassende schoenen worden eronder gezet, gewikt en gewogen. Dan de handtassen, de riem, ja, zelfs oorringen moeten de revue passeren.
Want morgen is hun dag. Dan ontpoppen ze zich tot de diva’s die ze zo lang niet geweest zijn. Als ze tijd over hebben, oefenen ze de blikken in de spiegel die ze morgen naar mannen trekken als hun gestaar hen niet aanstaat. Terwijl ze in zichzelf denken ‘yes, I still got it’, met gebalde vuist en een onderdrukte ‘ka’tsjingggggg’, als hadden ze de jackpot gewonnen.

En in september kruipen ze weer voor negen maanden in hun dikke wollen winterjassen, fluwelen broeken en flanellen kousen. Om negen maanden later opnieuw bevallig te worden.

Schrijver: Johan De Smet, 23 juni 2013


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.1 met 9 stemmen 281



Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
George
Datum:
26 juni 2013
Ware schoonheid zit vanbinnen én vanbuiten. En zit het vanbuiten niet dan heb je, thankgod, vanbinnen een herkansing.
Naam:
nita
Datum:
24 juni 2013
Email:
anitabexs4all.nl
p.s. en inderdaad elke vrouw is niet iedere vrouw. Maar ....kippenvel en ik weet niet wat nog meer, krijg ik echter van deze vrouwen. De vrouwen die rondlopen met haar op zowel de benen als op de tanden (" ik heb toch verkering") en die een pakje shag meenemen, dat uitpuilt aan twee kanten van de bikini. Trouwens...teennagels mannen ( grrr) is een volledige nieuwe column waardig!
Naam:
nita
Datum:
24 juni 2013
Email:
anitabexs4all.nl
Wat een verademing! Een man die begrijpt hoeveel energie het kost! "We" doen het graag voor "onze" mannen, mits jullie de witte sokken uit de afgrijselijke sandalen laten!
Naam:
Petra Hermans
Datum:
23 juni 2013
Email:
worldpoet546live.nl
'Elke vrouw is niet iedere vrouw.'

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)