Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bed voor geheime gast

Mijn logeerkamer is vrijwel leeg. Er staat een goed bed, er is een wastafel, de wc is vlakbij en het is er netjes opgeruimd. Die kamer is vanaf nu gereserveerd voor een belangrijke gast. Zijn voor- en achternaam mag ik hier niet noemen want het gaat om een staatsgevaarlijke zaak.

Die arme man moet zich op dit moment als een opgejaagd dier voelen. Opgejaagd door de Amerikanen, dat kan ik hier wel verklappen. De man heeft iets gedaan wat wij als goede burgers allemaal zouden doen: misdaden aangeven. Daar is niks mis mee. Als iemand iets doet dat schade toebrengt aan anderen, dan is dat een misdaad. En het is heel gewoon om dat bij de politie of waar dan ook te melden, ja, zelfs als het om dingen gaat die in het geheim of het geniep gebeuren, dingen die zich op hoog politiek niveau afspelen.

Oef, nu heb ik misschien al te veel verklapt, maar dat maakt niet uit. Ik word net als alle andere burgers op deze planeet toch al jaren in de gaten gehouden. En ondanks dat gegeven voel ik mij veilig in mijn eigen huis dat lekker anoniem in een Nederlandse stad ligt. Bij mij zit er geen afluisterapparatuur in de wand en ook niet in de lampen. Ik heb alles al drie keer gecheckt. Bij mij houdt de alarminstallatie vreemde figuren buiten en zelf laat ik ze natuurlijk nooit binnen. Ik ben voortdurend alert, kijk steeds achterom of ik niet gevolgd wordt en ik probeer zo veel mogelijk bewakingscamera’s te ontlopen. Dat lukt niet altijd moet ik helaas wel toegeven, maar ik hoop dat ik desondanks een redelijk anonieme burger ben.

Jazeker ik durf best te beweren dat iemand die door de Amerikanen opgejaagd wordt, bij mij veilig is en een heerlijk, onbekommerd anoniem leven kan leiden in mijn logeerkamer met af en toe zelfs een uitstapje in mijn tuin.
Dus alsjeblieft hoge heren, neem contact op met mij en laat die opgejaagde man desnoods met de trein naar mij toe komen. Ik haal 'm dan wel ongezien van het station, daar heb ik een plan voor bedacht. Mijn geheime gast is van harte welkom. En ik ben blij dat ik een goede daad kan doen en een lange neus kan maken tegen de Amerikanen.

Schrijver: Rob Chevallier, 8 juli 2013


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.8 met 4 stemmen 210Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Petra Hermans
Datum:
20 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Een mens kan zelf bepalen in hoeverre hij of zij
zichzelf vertrouwt of wantrouwt.
In de werkelijke mate hiervan is ook het beeld
naar de ander mens toe.
Op welk niveau dan ook!
Naam:
Eric Schrauwen
Datum:
9 juli 2013
It nevers rains but it snows...Gaaf en grappig, wou dat ik zo kon schrijven!! Complimenten
Naam:
Ben van Haren
Datum:
8 juli 2013
leuke column, graag gelezen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)