Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Jeuk

Mannen hebben geen tact. Denken ze. Ze voelen zichzelf stiekem bouwvakkers, allemaal, ook de bankbedienden. Ze fluiten naar kortgerokte vrouwen, zij het van op stelling van drie meter hoog, of van achter het veiligheidsglas van een loket, want met die geëmancipeerde vrouwen van tegenwoordig weet je nooit. Een Italiaanse hak kan gemakkelijk een hart doorboren.

De slechtste openingszinnen zijn door mannen bedacht en zijn te lezen in de open boeken die ze zijn. Na te lange eenzaamheid en te veel bier komen ze op de proppen met ‘Excuseer, ik had ineens jeuk aan uw knie’ en ‘Sorry, juffrouw, ik ben mijn telefoonnummer vergeten, mag ik dat van u hebben?’. Alleen de stoerste uit de groep durft met zo’n zin op een vrouw afstappen en wordt daarna als een held weer in de kudde onthaald, geflankeerd door het blauwtje dat hij opgelopen heeft.

Mannen doen altijd het voorbereidende werk. Zij zijn het die de vrouwen versieren, niet andersom. Zij nemen de risico’s, betreden met opgeheven hoofd de arena en keren met de prooi naar huis, of bloedend, met het hakmes nog in hun rug.

Vrouwen zijn subtieler. Denken mannen. Maar ze zijn stukken erger. Beesten zijn het. Ze denken meer dan ze praten. Dat wil al wat zeggen. En hun gedachten delen ze met elkaar. Ver weg van mannen. Tijdens een tupperware-avond. Of uren, aan de telefoon. Vrouwen hebben geen mannen nodig. Enkel een nachtkastje. Daarin ligt Vijftig tinten grijs. Daar kan geen man tegenop. Vrouwen willen het hard. Geen omfloerste woorden. De naakte waarheid. Bevelen. Tot ze jeuk krijgen. Overal, behalve aan hun knie.

Schrijver: Johan De Smet, 14 juli 2013


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.9 met 11 stemmen 852Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
nita
Datum:
20 juli 2013
Email:
anitabexs4all.nl
Op vijftig plekken jeuk! ha, ha! Wij vrouwen kunnen echt niet zonder jullie mannen: wes gerust!
Naam:
Petra Hermans
Datum:
14 juli 2013
Email:
worldpoet546live.nl
Mag één vrouw een uitzondering op de regel zijn?
Van harte gewetensvol.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)