Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hallo bonte hond, ik sta bekend als ...

… als iemand die ‘geaccidenteerde vleermuizen naar de Vogelbescherming draagt.’- Dimitri Verhulst

… als ‘een hippiemeisje met een overweldigende bos donkere pijpenkrullen en overdadige met zwarte kohl omrande ogen. Als de Connie Palmen kortom van de jaren zeventig.’ - Mensje van Keulen

… als iemand ‘die twee maal harder kruipt dan een ander.’ Abdelkader Benali

…als Koning Willem Alexander. Voor mij wordt gedacht. Nog wel. Afgezet als watermanager maar als de droogte doorzet voel ik mij geroepen. Reeds! Om met Guillaume T den Schipper te spreken.

... als man 'die heeft leren masturberen dankzij het rode boekje van Mao.' - Tom Lanoye

… als iemand ‘die het ook niet kan helpen dat de serveerster gebukt staat. Nu moeten zijn blikken zich wel in haar jurkje boren. “Dat wil je wel meemaken hè: Jan Cremer slaat op de lekkere kont van de serveerster.” - Jan Cremer

… als vrijer of in andere hoedanigheid bang teveel te beloven – vooraf tijdens en erna.

… als open voor wonderen. Alleen niet zo stom om te zeggen dat ze uit Gods koker komen.’ - Charlotte Mutsaers

… als wekelijkse moeilijkdoener die zeurt en rukt of men hem alstublieft wil lezen.

… als ‘meisje dat heel hard heeft geoefend. En nu dus kan fluiten.’ Kristien Hemmerechts

… als 'de man die het niet kon bewijzen.’ Mart Smeets Trouw 01/08/2013

… als denker ‘dat zijn moeder dood was. Een tikfout. Ze hadden mijn vader moeten invullen. “Och-arme” dacht ik “het schaap is dood.” Maar toen bleek dat ze nog leefde en mij nog een proces aandeed ook.‘ Dimitri Verhulst

… als ‘gesteriliseerd in bescheidenheid’. Hella S. Haasse via Hugo Camps.


… als wereldrecordhouder herenzwemmen in 10.34 uur tussen Noord-Ierland en Schotland. Sinds gisteren, 35 kilometer bij benadering. Onder de kwallenbeten die ik door de zeewatertemperatuur van 13 graden gelukkig niet voelde. Pas na 3 kwartier warm douchen kwam ik weer op temperatuur en gingen ze prikken. Het voelde alsof ik in een wasmachine zat. Een zeehond zwom rondjes om mij heen. Milko van Gool EU-diplomaat. Bron AD 31/07/2013

… als ‘gelukkig vrij lui geweest.’ Hugo Claus

… als schrijvend ex-gemeenteraadslid ex-PvdA Monster. Gematigd maar niet voor de tuinders daar. Die geloven nu nog dat ik, Nelleke Noordervliet, in de kern rooie tomaat, de radenrepubliek wou invoeren.

… als vrijpostig promotor van slaapkamergeheimen tot publieke onderwerpen. Mijn vraag is doe je het nog en hoe vaak. Maak je de eeuwige overleefdaad te vaak niet af - doe dan als ik. Ga aan de Cpap.

… als bang ‘om verlaten te worden. Maar ik weet wel zeker dat mijn hond mij niet zal verlaten. Mijn man overigens ook niet.’ – Charlotte Mutsaers.

… als ‘oud. Tachtig jaar is oud. Punt.’ – Remco Campert

… als zondagskind. Geboren immers Maria Hemelvaart 15 augustus 1948. Toen eeuwig onbetwist zondag voor katholieken. Voor wijlen mijn moeder gold ik daarom zelfs als uitverkoren. Zij gaf zich over aan velerlei gelovigheid. Dat verwachtingspatroon lijkt niet meer bestaand. Werkdag als alle anderen. Maar ik mis wat. Wat zeg ik?

… als auteur ‘die stilstaat bij de afhaalchinees. Tot er een zegt “zou je niet eens doorlopen lul?” - Maarten Biesheuvel.Teksten tussen aanhaaltekens komen uit 'Het moet pijnlijk blijven' - schrijversinterviews verzameld door Frénk van der Linden & Freddy van Thijn, AKO 2011.
Buiten de krantenknipsels is 't eigen werk.


Zie ook: http://nl.wikipedia.org/w...nuous_Positive_Airway_Pressure

Schrijver: Jos Zuijderwijk, 3 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: individu

3.8 met 4 stemmen 372Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)