Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Gebakzucht dient de mensch.

Mensen zijn niet zo van het benauwde als het om voedsel gaat…geen sterke maag? Dan maar een anusvernauwing. Waar ik geen hol van begrijp, is wat we voorover hebben om onze shit maar te blijven voeden. Dus nemen we een lintworm als lijfgenoot, dé ultieme vetvrije snack. Dat wordt dubbel genieten, met zo’n levenspartner. En dat sommigen zich gewoon te barsten eten uit eigen keuken klinkt dan weer zo afgezaagd, maar ik zie wel een gat in de markt met een nieuw deurbeleid.

Het is maar net hoe belangrijk liflafjes zijn, de honger naar geluk en ongelukkig genoeg vreet er wat aan ons, daarom doen we er zo gezellig mogelijk aan mee…koekje erbij? Het is ook zo lekker in trek, een uitgekiend moment, waar ze een hongerige keel van een aardappel op zetten. Mensen die dat medium niet kunnen betalen, díe hebben pas honger en het enige wat er op zit, om er weer af te vallen is hemel en aarde bewegen om je uit die tent te lokken, want het verdoezelt geen reet, maar geeft wangestalte aan gewoon maar ontevredenheid. Neem een abonnement op doorzettingsvermogen, draai die knop naar zelfbeheersing om en stop de flauwecult van dikdoenerij; “Het lukt me niet of ik ben te lui, dus moet iedereen mijn uitpuilende gebakzucht maar mooi geil vinden dan.“

In vloeiend Nederlands is de vanhuisuitvreter buiten alle proporties aan gezemel verslaafd. Zo trekt het koosjer gekeutel altijd wel een kudde schapen met een hoop gemekkah, veel poeha en wat kapsoneslijers er achter aan. Hebberig van blanke vla, maar een Brownie mogen ze niet, zeggen dat je het van ons hebt, zo lust ik er ook nog wel een paar. Moet dat nou echt, van elke oudbakken naam een buitenaards drama maken? Er is al geen fatsoenlijk afgelikte boterham meer te verdienen en maar teren op medelijden, dat zij kennen als onze broekzak. Wonen Nederland uit en thuis eten ze er beter van. Dan mogen negerzoenen en zigeunersaus oubollig aandoen en niet van deze tijd, maar het is toevallig wel ónze oubolligheid, uit het onze Hollandse gezwets.

We knijpen niet alleen bij de spiegel een oogje toe, U wilt niet weten hoeveel er dagelijks weg gepleurd wordt aan eten, kunnen ik weet niet hoeveel mensen het nog steeds permitteren om zich klem te vreten aan troep en hoeveel auto’s er staan bij de voedselbank op de stoep…zo is echte honger soms niet meer dan een broodje poep.

Schrijver: Monique Methorst, 28 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 9 stemmen 266Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
1 september 2013
Weer graag gelezen Monique!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)