Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stronk

Ineens wist ik waarom broccoli zo’n dikke stronk heeft.
Broccoli bevat van alle groenten de meeste glucosinolaten, een gebonden vorm van sulforafaan, die de antioxidatieve afweermechanismen van het lichaam activeren. Kortom; broccoli werkt tegen kanker! Supermarkten weten dat; daarom eten wij broccoli, want verder is broccoli niet veel aan. (En bloemkool heeft veel meer smaak).

Omdat wij geen kanker willen en dus vaak broccoli kopen, laten supermarkten de stronken aan de broccoli zitten. En de broccoli verkopen ze niet per stuk, nee…die moet je afwegen. Met stronk! En die stronk weegt even zwaar als de broccoliroosjes. Daar zit ‘m de kneep. Die stronk snijd je er thuis af om weg te gooien maar daar heb je wel voor betaald. En daar zit de winst voor de supermarkten. Wij betalen voor broccoli met stronk, maar eten alleen de roosjes zonder stronk. Alsof je een appel afweegt met de appelboom er nog aan.
Door onze angst voor kanker, verdienen de supermarkten miljoenen. Zoveel? Ja zoveel.

Dat heet ondernemen. Ondernemen heeft als doel winst maken en de grootste winst maak je door in te spelen op angst. De Postcodeloterij: Stel je straat wint en je doet niet mee!, Peugeot: Stel dat je de foute auto hebt!, en Oil of Olaz: Stel dat je rimpels krijgt!

De supermarkten zijn gehaaider. Die spelen zelf niet in op angst maar weten dat wij consumenten angstig zijn en dus broccoli eten en laten de stronk meewegen. Kassa!
De Grote Ondernemers Truc (GOT) is consumenten te laten betalen voor iets wat ze helemaal niet gebruiken. Bijvoorbeeld een stronk.

Ja er zijn nu ook zakjes te koop met daarin alleen de broccoliroosjes maar die zijn duurder want iemand heeft de stronk eraf moeten snijden. Het is een feit; de stronk houdt de supermarkten gaande.

Broccoli is een medicijn en zou eigenlijk bij de apotheek moeten liggen. Maar daar is de stronkenlobby dwars voor gaan liggen. Supermarkten geven hun stronk niet zomaar op.
Zolang mensen kanker krijgen zullen er stronken zijn. Tot vreugde van de supermarkten.

Schrijver: Marcel Harmsen, 6 september 2013


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.2 met 6 stemmen 164Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
6 september 2013
Nee hoor, niet waar.
kwestie van klaarmaken....er zijn landen waar men de stronk gebruikt en de bloemen weg doet.
Gewoon even scheiden stronk in kleine stukjes
snijden..koken/roerbakken en later de bloemetjes er bij doen...die stoffen zitten juist in de stronk!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)