Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Nou, zo geweldig!

Zoals de vrouw in den beginne al aan de haren erbij gesleept moest worden. Ja, waar blijft de tijd...nou, ze word gedood. Door twee mannen, want politie is ook maar een woord. Omdat zij verdacht veel lijkt op een mooi excuus om buiten je boekje te kunnen gaan. Nooit gezien zeker, ze was al gewond. Als een stuk vuil achterin de auto gesmeten, maar geen vrouw overboord hoor, daar merken zij toch niets van.

Een vrouw van 96 jaar, mét hoofddoek én een krasse tent in de schaduw van haar leven, verkracht door een groep kerels, dronken van het man zijn. En dan zijn de messen niet aan te slepen? Je hebt karakter of niet, daar gaat verkrachting over. Geen leuk onderwerp? Je onderwerpen daaraan... is dat soms leuker, maar dat kunnen we niet maken.

Krijg je nu een flinke brok in je keel, verslik je maar eens goed en zeg dan nog eens hoe geweldig het was; met z'n achten een verstandelijk beperkt meisje van 15 jaar verkrachten. Even voor alle duidelijkheid meneer de advocaat; nee is nee. Dan mogen alle dagen hetzelfde lijken, maar hoe durft U daar een ja van te maken?

Geweld tegen vrouwen neemt wereldwijd toe. Maar niet gezeurd of ze komen weer met een dijk van een dooddoener aan. Een vrouw moet toch minimaal lesbisch zijn met haat aan alle mannen, waarom anders al die opwinding? Nou, klaar ben je dan. Maken ze er weer een vette knipoog van. Mij gaat het er niet om de man als vijand te zien, noch te kleineren. Ook vrouwen maken zich schuldig aan geweld, maar daar gaat deze column niet over. Wel om grenzen die vervagen, de extreme uitbarstingen van geweld en alle pogingen om het laffe ervan goed te praten.

Misschien dat mijn volumeknop iets te hard naar Uw zin staat, heb ik nu aandacht...
voor het volgende nieuwsbericht en het al bijna modieus lijkt om met zoutzuur haar gezicht als dé oplossing te zien voor zijn frustraties. En sinds wanneer zijn we aanranding zo gewoon gaan vinden; in het openbaar een vrouw opjagen, omsingelen en uitgekleed door meerdere mannen, betast, vernedert en voor wat? Cultuur noemen ze dat.

Dit is Afrika. Dat is iemand die met alle geweld de waarheid wel heel lullig uitlegt. Dit is Afrika ook: dan hebben de kaboutertjes het gedaan, nee echt. U wilt niet weten wat zij geloven, om den stoutste dromen waar te kunnen maken...dan is er voodoo, het rituele besnijden, uithuwelijken, stenigen en menig man heeft daar nog niet genoeg aan. Dus komt er een wet die vrouwen bestempelt als next! Dit is Afrika? Nee hoor, dit is macht.

Ze zeggen dat een vrouw zelf uitlokt. Ze zeggen dat het zo hoort. Ze zeggen van vrouwen die er om vragen. Ze zeggen traditie. Ze zeggen wat zonde, U pleegt overspel. Ze zeggen in liefde en oorlog mag dat. Ze zeggen zoveel. Ze zeggen maar wat.


* Bronvermelding:

http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/03/vrouw_03_km_achter_politieauto.html
***************************************************************************
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/03/marokkanen_groepsverkrachten_b.html
***************************************************************************
http://www.telegraaf.nl/buitenland/22415775/__Ophef_wet_polygamie_Kenia__.html
***************************************************************************
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=186415

Schrijver: Monique Methorst, 2 april 2014


Geplaatst in de categorie: geweld

4.4 met 11 stemmen 304Er zijn 9 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
24 april 2014
Deze had ik al geschreven bij len, maar past hier ook goed in bij jouw laatste reactie:

Alleen een heel goede advocaat duikt hier in,
niet voor zijn cliënt, maar voor zijn eigen gewin.
En ja ze staan te springen, RECHT wat is dat?
Sodemieter allemaal op, ik ben slim... ik volg de regels van de wet, ja en de wet is DE WET
weliswaar uit een paar eeuwen terug maar toch,
kijk, als je wat uitvreet en het gaat verkeerd, moet je bij mij zijn, ik help je wel! Maar het kost wel wat, niks aan te doen.

Gatver, mag ik even een teiltje...
Naam:
Monique Methorst
Datum:
10 april 2014
Email:
moi636yahoo.com
Wim; ik heb er maar 1 regel aan besteed, omdat er zoveel over te schrijven is, over geweld. Ik kan echt niet begrijpen waarom iemand zoiets doet, als je een column schrijft hoort er ook wat "research" bij, dan kijk je naar foto's en komen de zinnen, woorden boven maar soms is dat zo moeilijk, er is zoveel wat ik liever niet had gezien. Kan me niet voorstellen hoe erg dit moet zijn voor de slachtoffers en ik heb al helemaal niks met advocaten. Je weet dat het werk is, ik zou het niet kunnen. Zo'n man zou ik never kunnen verdedigen, ze halen vaak de naam van slachtoffers door het slijk, alleen maar om de zaak te winnen.
Naam:
Wim
Datum:
10 april 2014
Zat vanavond met grote verbazing en verdriet te kijken naar een interview met een advocate van een klootzak die zijn ex met zoutzuur heeft overgoten. 8(?) maanden later pleegde ze zelfmoord. Ze had al slecht contact met haar familie, de rechter had omgang met haar kinderen verboden. Ze had helse pijnen door de zoutzuur aanval, maar de advocate beweerde glashard dat niet bewezen kon worden dat die aanval de reden van zelfmoord was. Ben je dan blind ? Ze was alles kwijt, nu ook nog haar gezicht. Ik begrijp dat je je client wil verdedigen .. maar op deze manier ? Gerechtigheid is soms ver te zoeken.
Naam:
mohair
Datum:
3 april 2014
Email:
louismonique4gmail.com
Wat ontzettend goed geschreven. Het knalt eruit. En terecht. Graag gelezen.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
3 april 2014
Email:
moi636yahoo.com
Verrast door reacties, dank jullie wel.
Naam:
J.de Groot
Datum:
3 april 2014
Zit weer goed in elkaar Monique!
Alleen even de links kopiëren naar de adresbalk dat gaat goed!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
2 april 2014
Terechte aanklacht. Gloedvol opgeschreven.
Naam:
René Turk
Datum:
2 april 2014
Alle hoeken in geslingerd. Gelachen om je vondsten en heel stil geworden...
Knap gedaan!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
2 april 2014
Email:
moi636yahoo.com
Links zijn niet goed doorgekomen, excuses voor ongemak.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)