Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wat de boer niet kent, vreet aan hem.

Arm beest. Ze schreven hem altijd al af, toen sprookjes nog echt uit de hand konden lopen. Dus verdween de wolf meer dan honderd jaar geleden uit onze ogen. Misschien kregen ze wel de pest er over in, de geldwolven. Dat scharrelt maar ongegeneerd zijn buik vol van ons en op dat gebied blinken wij maar wat graag uit; elk stukje natuur in beslag genomen.

Dodelijk getroffen met ons, uitgeroeid door woorden die alles vuiler maken dan het is. Niet hij, maar de hond verzorgt al jarenlang het ene bijtincident na het andere. Hij heeft het niet van een vreemde, lieve kippige liplezer, maar dezelfde hond die ik ooit eens tijdens een boswandeling tegenkwam met zijn bek vol kippenveren, woonde bij mensen in huis. Gelukkig maar.

Zolang wij het verdienen. Gewapend met een grote muil, trekken ze de hond een jasje aan. Bijt je maar goed vast in het gekeutel, jongen, het baasje moet op onderzoek uit. Daar zijn maar liefst vierenzestig organisaties voor nodig, om weer terug te komen op dezelfde dreiging die er van ons uitgaat en daar was ik al bang voor...dat niet de Grote Boze Wolf om op te schieten is, anders wij wel.

Met als resultaat een uiterst tegenstrijdig bericht; dus als ik het goed begrijp staat de wolf nu op de lijst als beschermde diersoort, dan mag hij nog net naar ons kijken. We zijn nog steeds geen stap dichterbij om van dit dier ook maar iets te snappen of U wordt dringend verzocht de wolf meteen maar weg te jagen. Hoe? Shoot me, maar ik ga niet over lijken. Dan mag ik geen expert zijn op de wolf en zijn gedrag, maar hoe geloofwaardig klinkt zoiets nou: een wolf die zonder aanleiding agressief reageert op mensen? Volgens mij kunnen alleen mensen dat.

En iedereen zo godvergeten bezig blijft met die bangmakerij, dan halen we de bijbel er ook maar even bij. Ja, wat is dan geloven...is het nou alle liefde of net niet? Dan moet de eerste piswoeste wolf nog gespot worden en de mensch raakt nu al door het dolle heen. Want we kunnen geen plofkip meer missen; het rottige van weggegooid voedsel is dat het ook banen schept. Dus U begrijpt. En wat de boer niet kent, dat vreet aan hem. Opgezweept door gansch het land wat iedereen heeft aan Facebook en daar gaan ze...ruimschoots op tijd met een picknickmand tussen de benen, nemen zich voor alle schade in te halen.

Maar het schiet niet op. Zeg dan gewoon wat je afmaken kan, want gejaagd doen ze toch. Daar verandert het woord verwijderen maar bar weinig aan. Zonde hoor, er is geen hond die zelfs maar in de buurt komt van de wolf. En hij heeft al zoveel te lijden gehad van de slechte eigenschap die je wel vaker aantreft bij mensen. Onredelijkheid. " Aangezien veel mensen boos worden, is doodschieten de enige optie. " Hopelijk is de wolf net zo schrander als hij uit zijn ogen kijkt en blijft hij net zo lief weg van hier.


Bron: zie link


Zie ook: http:// http://www.nu.nl/...hermde-diersoort-in-nederland.

Schrijver: Monique Methorst, 9 april 2014


Geplaatst in de categorie: dieren

4.2 met 5 stemmen 231Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
11 april 2014
Variatie in onderwerpen is goed.
Niet iedereen heeft dezelfde invalshoek en denkwereld.
Maar alles moet aan bod kunnen komen.


Prima column.
Naam:
J.de Groot
Datum:
10 april 2014
www.nu.nl/politiek/3737353/wolf-wordt-beschermde-diersoort-in-nederland.html

....deze moet werken!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
10 april 2014
Email:
moi636yahoo.com
Zie het nu pas, link werkt inderdaad niet, jammer. Het was een nieuwsbericht van nu.nl van 27 maart.
Naam:
Nico Noorman
Datum:
10 april 2014
Email:
niconoormanhotmail.com
En tot overmaat van ramp stuurt de link mij ook nog eens het grote boze wolvenbos in Monique

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)