Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Van uiteindelijk een begin maken.

Fijn dat U gezond bent, met eigen ogen kan lezen wat een ander op zijn lever heeft. Wel zo lekker tekeer kunnen gaan, op Uw gezondheid! Weer een nacht kan doorhalen, wat niet van toepassing is op een lange rij wachtenden vóór U. Gezien de manier waarop het nieuws gebracht wordt, staan zij daar volgend jaar nog.

Blijkbaar stellen we nogal wat voor, zo heelhuids en voordelig mogelijk overkomen. U wilt een liedje, misschien wel twee. Dan doen we er van alles mee, om vooral maar te voorkomen dat Uw dood niets om het lijf heeft. Ja, stelt U zich dat maar eens voor...zo'n 150 mensen die mede daarom jaarlijks domweg overlijden, aan ons chronisch tekort schieten in mededogen.

Niet te verwarren met naastenliefde, want dit is een hoofdstuk apart. Nou geloof ik direct, dat volgens welk geloof dan ook, het U aan niets ontbreken mag en óf er leven is na de dood...maar wat ik niet geloven kan; dat het werkelijk zin heeft om de hele boel doodgewoon weg te laten beschimmelen. Als U daarmee gered bent...maar als het aan mij ligt, is donor zijn misschien niet een plicht, maar eeuwig zonde om dat niet te willen zijn.

En daarom: liever geen gedoe. We gaan niet moeilijk doen, ik sta honderd procent achter mijn keus, wat kan er op tegen zijn om daarmee een leven te kunnen redden? Omdat ik donders goed weet hoeveel geluk je nog altijd hebt in een gezond lichaam, je danst wat af en het enige wat mij dwars zat, was mijn eigen voet en dát, lieve kippige liplezer, is het luxe probleem. Net zo adembenemend als longen eigenlijk zijn... schoon genoeg van het geld op hoesten en kijk niet zo benauwd...er klopt wel meer niet. Maar heb dan ook het hart niet om het mijne te vragen, vult U zelf de rest maar in...

https://www.jaofnee.nl/


Zie ook: https://www.jaofnee.nl/

Schrijver: Monique Methorst, 16 april 2014


Geplaatst in de categorie: overig

4.0 met 10 stemmen 645Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
20 april 2014
Eens met Joke. Met veel gevoel geschreven pleidooi. Mooie beeldspraak in tekst. Typering: 'lieve, kippige liplezer', las ik vaker.
Naam:
J.de Groot
Datum:
17 april 2014
Dit onderwerp is heel belangrijk om aandacht aan te blijven geven.
Naam:
Monique Methorst
Datum:
16 april 2014
Email:
moi636yahoo.com
www.jaofnee.nl/

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)