Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Bizarre records

We hebben er weer een paar records bij sinds afgelopen weekend. Gebeurt elke week, maar deze records zijn bijzonder. Twee pausen tegelijk heilig verklaard en dat ook nog voor een record aantal van zo'n vier miljoen bezoekers. Dat stemt tot nadenken. Is het een ordinaire publiciteitsstunt van de Kerk? Een poging om tanende macht opnieuw te plooien? Hoe dan ook een geslaagde poging. Iedereen had het over die twee pausen.
En hoe zit het met de eerste Koningsdag en de Koningsspelen, waar talloze records sneuvelden? Hetzelfde verhaal? Meer dan een miljoen leerlingen en 1000 leerkrachten deden mee aan de Koningsspelen. Jawel, die records kun je gerust opvatten als publiciteit voor het Koningshuis. Een stuk of 160.000 scholieren dansten tegelijkertijd. Dat is best wel een beetje zielig record. En 235.000 feestvierders in Eindhoven waarvan de meeste zich toegetakeld hadden met iets oranjerigs in haren, huid of kleding. Leuk of triest record?

Vanuit de sport kwamen dit weekend een paar bizarre records. Ene Mildred Haans verbeterde bij de vrouwen loopwedstrijd over honderd kilometer het Nederlandse record en bracht het op acht uur en 33 minuten. Tja, hoe dan ook een prestatie van formaat. Dat geldt wat minder voor het record van trainer Koeman. Die werd vier keer achter elkaar kampioen van Nederland met z’n voetballers. Een andere Nederlandse club was al eerder vier keer achter elkaar kampioen, maar niet met dezelfde trainer. Pfoeh zeg, waar gáát dat over? Klinkt als de voetballer die een kootje in z’n kleine teen verstuikte en met die voet toch een record aantal doelpunten maakte. Een volslagen idioot flauwekul record dus.

Dan de formule 1. Daar was het afgelopen weekend twintig jaar geleden dat de laatste coureur op het circuit overleed na een ongeval. Hè hè, toch een heel positief sportrecord. Dat mag nog jaren en jaren, wat mij betreft zelfs eeuwen blijven bestaan. En de andere? Daar mogen de heren van het Guiness Record Boek zich over buigen. Die club bestaat overigens ook al bijna zestig jaar. Inderdaad, alweer een triest record.

Schrijver: Rob Chevallier, 28 april 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

4.5 met 2 stemmen 141Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 april 2014
Het moet inderdaad niet gekker worden met die roomse promotie-acties! Twee pauselijke vliegen in één klap! Paus Johannes-Paulus de Tweede heb ik nog eens op een paar meter afstand aan mij voorbij zien gaan, terwijl er naast mij een stokoude, bijziende pater onverantwoord op zijn stoel stond te zwaaien en de dag van zijn leven had. Ik vond hem net zo heilig als die Poolse, afgetrainde vrome.
Die paus Johannes de 23-ste zegt me niks, het zal allemaal wel.
Frans Timmermans was er ook weer bij, volgens mij zijn er wel tien look-alikes van hem in de omloop en loopt zijn tweede huwelijk binnenkort ook op de klippen. Hij is door mij gewaarschuwd. Een paus die twee pausen heilig verklaart, is net zo hypocriet als de lintjesregen van Huize Oranje, waar ook altijd de correcte braveriken voor in aanmerking komen. Allemaal ceremoniële poespas op hoog niveau van aangepaste huichelaars. Zit er ooit een nederige straatkrantverkoper, een gelukverschaffende prostituee, een altijd vriendelijke toiletjuffrouw of een dienstbare Hells Angel bij?...
De machthebbers geven ons een misdadig vertekend beeld van de werkelijkheid. Het bloed van Johannes-Paulus wordt zelfs vereerd en voor astronomische bedragen verhandeld. Hebben ze hem soms volledig leeggetapt, de bloedzuigers! de kannibalistische geldwolven!...
Een kerkistisch volhoudertje met zoveel ongure hocuspocus en macabere horrorelementen zou net zo goed moeten worden verboden als de stichting Martijn! In het geniep doen ze immers niet onder voor die pedofiele criminelen! Mooi zalverig kwebbelen, maar ondertussen...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)