Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Oranjestraat

Vanuit mijn woonkamer, door een kiertje in mijn gordijnen, zie ik ze staan. Drie mannen van middelbare leeftijd. Alle drie een redelijk gevulde buik, iets te grote spijkerbroek en kalend. Druk in gesprek zijn ze, die buurmannen van mij. De een wijst naar boven en de andere twee knikken goedkeurend.

Al een paar weken zijn ze druk bezig in de straat. In één van de nog lege tuintjes is een partytent verschenen. Oorspronkelijk een witte, maar door vlaggetjes, repen stof en ballonnen heeft-ie een witoranje mengkleur gekregen. Hier en daar staat al een barbecue in de tuin en er zijn een heleboel stoeltjes om heen gezet. Ja de mannen hebben hun best gedaan om de straat echt gezellig te maken. Af en toe hoorde ik wat gekibbel of een vloek. Dan ging er iets mis met het timmeren van een paaltje waar wat vlaggetjes aan vast gemaakt moesten worden.

Want die vlaggetjes, dat blijkt de kroon op het werk van deze nijvere mannen. Daar hebben ze de meeste tijd aan besteed. Dat ging niet zo makkelijk. Een paar dagen liepen ze heen en weer langs de deuren. Ze wilden met iedereen in de straat praten, ja ook met mij, hoewel ze wisten dat ik niet zo’n makkelijke vent ben. Ze kwamen om te overleggen waar ze al die vlaggetjes aan vast gingen maken. Later kwamen er grote ladders tevoorschijn. En tijdens het ophangen bleven ze maar praten en aanwijzingen geven aan elkaar.

Nu staan ze dus trots hun werk te bekijken. Al die uren die ze in de afgelopen weken in hun project gestoken hebben. De hele straat oranje, het is ze gelukt. De hele straat? Nee, op één huis na. Eén moeilijke vent die niet mee wilde doen, die dacht dat hij met een halsstarrig 'Nee' aan de oranje ellende kon ontkomen. Met een grimas op mijn gezicht sluit ik het gordijn.

Schrijver: Rob Chevallier, 9 juni 2014


Geplaatst in de categorie: sport

3.4 met 5 stemmen 145Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
9 juni 2014
Moet je opletten, wanneer diezelfde mannen binnenkort die mallotige feestrommel komen opruimen, nog vol van het barbecuevlees en de kratten bier.
Berg je dán maar!, want ze zijn dan zodanig gefrustreerd, dat ze jou nog de schuld gaan geven van het verloren WK. Moet je grappig op inspringen, door hen blij aan te spreken en te zeggen: 'Over vier jaar misschien wel, okay?'...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)