Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Chris en Lisanne

Een vriendin heeft wel eens dingen gezien voordat ze gebeurden. Het waren vaak vreselijke dingen, het ongeluk waar haar broer verongelukte, een meisje dat verkracht werd, en vermoord. Zoals gebruikelijk bij mensen met voorspellende gaven, voorspellen ze nooit wie er morgen om 14.43 uur een tom pouce eet of wie van drie offrerende bedrijven de opdracht gegund wordt, maar altijd verschrikkelijke zaken zoals moord, ongelukken, dood.

Overigens voorspellen deze voorspellers vaak dingen achteraf. Chris en Lisanne gingen in de Panamese bergen wandelen er verdwenen. Nadat dit enkele week aandacht in de media had gehad, voorspelde mijn vriendin dat ze werden beroofd en vermoord.

Op dit moment is duidelijk dat ze niet zijn beroofd, althans dat de rover niet de moeite heeft genomen om de bezittingen van de vrouwen mee te nemen. Het lijkt er meer op dat de vrouwen verdwaald zijn en in het oerwoud zijn omgekomen.

Is nu bewezen dat mijn vriendin niet kan voorspellen? Wel nee. Ze heeft immers in het verleden dingen wel goed voorspelt. Mijn vriendin heeft een levendig voorstellingsvermogen, waardoor ze soms dingen ‘ziet’ die anderen niet zien. Soms zijn ze ook zo gebeurt. Soms ook niet.

Ik heb mijn vriendin lief. Als zij in haar voorspellingen gelooft, wie ben ik om haar dat af te nemen? Als ik er maar niet in hoef te geloven. Ik zou het eng vinden als ik geloofde dat ze echt kan voorspellen, want dan snap ik de wereld niet.

En daar heb ik al zo’n moeite mee.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 3 juni 2014


Geplaatst in de categorie: wetenschap

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 594Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)