Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Triest

Het is zondagochtend. Veel mensen zitten in de kerk, andere doen het rustig aan. De wereld wordt rustiger wakker op zondag en ik denk dat het goed is.

Toch heb ik een naar gevoel. Ik kan goed tegen ongeluk, het is een onderdeel van het leven. Het kan niet altijd meezitten, soms in erg vervelende maten. Ik besef dat het niet prettig is, maar ongeluk is een ieder voorbestemd.

Waar ik niet tegen kan is onrecht. Iets wordt je aangedaan, wat niet rechtvaardig is. Niet had hoeven gebeuren. Door het toedoen van anderen ontstaat er een situatie die niet had hoeven ontstaan. Klein en groot onrecht grijpt me aan, want het betekent dat medemensen niet hetzelfde in het leven staan als ik. Elk mens zou de primaire waarden, waar iedereen behoefte aan heeft, moeten respecteren.

Ieder mens heeft recht op leven.

Er blijken mensen op aarde te zijn die het rechtvaardig vinden om een vliegtuig uit de lucht te halen. Een groot vliegtuig vol onschuldige mensen. Veel Nederlanders, maar ook andere nationaliteiten. Allemaal mensen. Op weg naar een vergadering, een vakantie, een nieuw leven.

Het is vreselijk triest dat deze mensen er niet meer zijn. Omdat een aantal medemensen geen respect hebben voor andere medemensen. Separatisten, Nationalisten, Communisten, medemensen.

Er is onrecht aangedaan, aan mensen zoals u en ik, echtgenoten, kinderen, families, kleinkinderen en vrienden van hen.

Het is zondagochtend. En ik heb geen woorden meer.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 20 juli 2014


Geplaatst in de categorie: rampen

3.7 met 3 stemmen 204Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
nita
Datum:
20 juli 2014
Zonder woorden inderdaad voor dit drama, maar de juiste woorden in deze column.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
20 juli 2014
Een terechte, emotionele klacht. Die moordenaars denken niet in rechtvaardig of onrechtvaardig, die hebben zoveel haat in zich, dat ze alles wat hen niet zint, willen vernietigen! Die afgestompte, intens akelige killers kun je echt geen mensen meer noemen, daar ze zijn overgenomen door de meest duistere demonen. Het zijn instrumenten in handen van satanische krachten. Die geven zelfs geen ene moer om de omgekomen slachtoffers. Die bestelen zelfs hun stoffelijke resten. Als barbaarse gieren.
Ik heb nog wel wat woorden: Laat Nederland in godsnaam niet zo beleefd blijven en de beste militaire specialisten op die seperatistische goorlappen af sturen! Dát is de enige manier om de waardigheid van de omgekomen onschuldigen effectief te verdedigen! Of moeten we soms dubbel als geslagen honden afdruipen?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)