Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

o o hengelo

(In verband met een zo realistisch mogelijke weergave zijn de uitlatingen in het Amerikaans en Twents in de oorspronkelijke taal weergegeven)

Ze bestaan echt. De jongens en meiden uit Geordie Shore, Jersey Shore en Real World. Real Live TV-series met jongelui in één huis, waarbij alles draait om seks en alcohol. Het Engelse Geordie Shore is nu op de Nederlandse kabel te zien. De Amerikaanse voorlopers Real World en Jersy Shore worden overal ter wereld uitgezonden. En in Nederland hebben we natuurlijk Oh oh Cherso.

We treffen de Amerikaanse versie op een strand, niet ver van Lissabon. Het strand is mudvol, op een klein plekje na. Daar strijken we neer, vrouw, dochter en ik. Onze zoon is met een vriendenclub elders op vakantie. Al gauw blijkt waarom dit plekje vrij is. De hoopjes kleding en een irritant aanwezige geluidsunit die Garth Brooks-achtige country uitbraakt horen bij een Amerikaans gezelschap. Als wij ons hebben geïnstalleerd, komt het clubje terug van de bar. Ze hebben ieder een beker bier in elke hand. Tussen de badspullen blijkt nog een jongen te liggen die met de komst van de anderen probeerde overeind te komen. Het lukt niet, hij is te dronken. Het is één uur in de middag. Onder grote hilariteit verdwijnt de inhoud van zijn bierglas in zijn rugzak.

De gesprekken tussen de sixpackers en babes zijn op ruime afstand te volgen. ‘You think they come out all right,’ vraagt het meisje in de oranje bikini aan de luidruchtigste van het stel. I wasn’t shure when I bought it.’ Terwijl ze het zegt tilt ze haar boobs met beide handen in de richting van het gezicht van de luidruchtigste van het stel. ‘Oh Yeah,’ antwoord hij. ‘You know you shouldn’t feel so insecure. There’s absolutely no reason at all. I only got two negatives,’ vervolgt hij zijn verhaal. I’m white and I’m skinny’ en hij giet vervolgens de inhoud van een van zijn bekers in zijn gebronsde sixpack.

Met afgrijzen volgen we de verdere ontwikkelingen naast ons. De dronken knul slaapt nu rustig zijn roes uit of ligt volledig in coma; het is niet helemaal duidelijk. Niemand bekommert zich er om. De rest wordt gestaag dronkener, roder en nog luidruchtiger. We besluiten dat het tijd wordt om op te stappen. Ondertussen proberen we ons een voorstelling te maken van de vakantie van onze zoon. Zijn Real World is dit jaar een verblijf met acht man in een appartement op Mallorca. Geruster worden we er met deze strandervaring niet op.

Later geeft hij zelf het antwoord nadat ik hem en enkele van zijn vrienden van het vliegveld heb opgepikt. Geslapen hebben ze niet zoveel, zeker de laatste nacht niet. Drank was er wel. Eerder ontvingen we al een Whatsapp bericht waarin hij samen met Sterretje – een ster uit Oh oh Cherso – op de foto staat. Maar we krijgen thuis niet alle foto’s te zien. Het vriendenclubje is ook een vriendinnenclubje tegen gekomen uit Twente. Seks hoorde daar ook bij, zonder dat precies duidelijk wordt wie met wie wat had. Maar van een hoogtepunt was geen sprake. ‘Twentse meisjes zeggen dan ‘Oo, Oo’, dat werkt op de lachspieren.’ En Freek de Jonge zei het ooit eerder al in een interview over zijn ervaringen met meisjes: seks en humor gaan slecht samen.

Schrijver: de Thuistoerist, 11 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: vakantie

3.0 met 5 stemmen 272Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)