Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

tabblad: dagcolumn

< vorige | alles | volgende >

dagcolumn (nr. 2302):

Onafhankelijk

Kinderen maken zichzelf tijdens de puberteit onafhankelijk van hun ouders. In elk geval emotioneel. Vaak volgt later de financiële onafhankelijkheid. Vaak volgen daarna samenwonen, trouwen en kinderen.

De opvoeding is hierbij volbracht.

Met Schotland werkt dit net andersom. Schotten wonen gezellig samen met Noord-Ierland, Wales en Engeland, genaamd het Verenigd Koninkrijk. De Schotten wilden nu financieel onafhankelijk worden en daar hield de hele wereld zijn hart voor vast. Want eerlijk is braaf, wat hebben de Schotten te bieden als economische grootmacht?

Wat gas- en olievelden in de zee.

Afgelopen week kwam de puberteit eraan voor Schotland. Rebels als een tiener wilden de Schotten onafhankelijk worden! Het 'nee'-kamp wilde alleen verder en leek op winst af te steven. Het bloot bungelende geslachtsdeel onder de kilt stak er zelfs schril bij af. De puisten knalden van de koppies en een dag later was de grote teleurstelling daar.

Schotland werd niet onafhankelijk.

De tranen biggelen nu over de wangen. Misschien wel meer dan de helft van de Schotten zijn ontroostbaar. Niet elke Schot nam namelijk de moeite om te stemmen.

Regen waarschijnlijk.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 21 sep. 2014


Geplaatst in de categorie: actualiteit

2,0 met 2 stemmen 147Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)