Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Een hersenschim en je hebt geen kind meer aan ze.

Aangezien gansch het land voortdurend van kleur verschiet op de blinde vlek van een nietsnut met zijn gevoelige huid, nu alle kinderen inmiddels wel weten dat Sinterklaas niet bestaat, is Zwarte Piet in rook opgegaan en U wordt bedankt. Stamp ik met het schuim op mijn lipjes en de voelsprietjes op mijn veulste witte tietjes, driemaal op de grond.

Spoken. Ook dat nog, wel zo gezellig hangen zij er ondersteboven, van het magische poeder gesnoept en gesnoven. Dus houdt U hart maar vast, lieve kippige liplezer, want dit is nog maar het begin...op een draak van een verdwaalde vreemdeling na zeker, loopt het hier net niet helemaal storm voor Halloween en dat is nou jammer. Te Amerikaans. Te commercieel. Ja, én? Alle dure woorden ten spijt en wat te doen met de kerstman dit jaar? Nog zo dik, terugsturen maar?

Op het gevaar af, een beetje zweverig misschien. Het is dat ik mijn eigen ogen niet eens geloof, dus getergde zielen die altijd persé op de foto willen, zijn aan mij niet besteed. Zo zegt een bos vol poppen helemaal niets, maar heb het lef niet om alles af te doen als een pompoen, omgetoverd om de boel op te lichten. Dan wilt U niet weten wat er soms achter het behang blijft plakken. Sommige huizen zijn net als met laarzen; ze vormen als één paar met de eigenaar. Een huis voor zo goed en zo kwaad als maar zijn kan, niemand de deur uit. Dit gaat niet over het verval, herontdekt en hoe nauwkeurig de tijd stil gelegd is voor hooggehakt publiek. Op wat kinderlijk experimenteren na, heb ik het nooit opgezocht. De eerste keer stond ik zo weer buiten...muren dik van herinnering en een sfeer waar een luchtje aan zit. De tweede keer was het een verdieping in een pand, maar ik kon er mee leven, ware het niet zo lang.

Even bijkomen van de omgekeerde wereld, U wilt wel tien bezems tegelijk door het in Uw hoofd te halen, dan heeft de natuur ook zo haar streken om ons de stuipen op het lijf te jagen. Jacob's Well, Texas. Niet in de buurt en je moet maar durven...of ligt de angstgrens bij Poveglia Island? Zelf voel ik er best wel wat voor om eens met Halloween naar een echte spooky plek te gaan, behekst of niet...alles beter dan zure regenbogen met straks natuurlijk die ongezonde belangstelling in trick or treat.

Schrijver: Monique Methorst, 29 oktober 2014


Geplaatst in de categorie: feest

3.8 met 14 stemmen 200Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)