Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Met alle liefde, daar geloof ik helemaal niets van.

Zo moeilijk is het nou ook weer niet hoor. Om te beginnen al niets te zoeken hier en vluchten, dat kan echt niet meer...de man komt uit Benin. Maar wel binnen afzienbare tijd al een bekende bij de politie, wegens mishandeling. Verbijsterend, niet waar? Van akte, zo was getekend. Als notoire leugenaar weliswaar, maar dat mocht de pret niet drukken.

Een psycho die zich zwaar aangetrokken voelt tot het brandblusapparaat, het is mij te vergezocht allemaal. Dan mag ik misschien niet helemaal op de hoogte zijn, maar hier is over nagedacht en weet deze uitgeprocedeerde asielzoeker het weer zo te regelen om in hoger beroep te gaan...hij is er maar druk mee. Omdat wij in woorden uitblinken, dus verspil maar. Dit loopt al aardig in de duizenden papieren en maar ritselen...wat weer vloekt dat het hem spijt en zo, handig ook. Met je psychose.

Serieus, 22 jaar strafvermindering? How low can you go...hij sloeg niet één, maar negen keer toe. Zegt de ene rechter tegen de andere: maar díe moord reken ik hem niet aan. Dan mag haar dood om één of andere duistere reden in zijn ogen niet zoveel voorstellen, maar hoe zijn vriendin aan haar einde kwam...nou, met alle liefde zeker?

Terwijl haar moordenaar in allerijl wordt afgevoerd, onder zachte dwang omdat hij zo rustig meewerkt aan alles behalve dát hij voor geen goud terugkeert in eigen land en niemand zich afvraagt waarom, terwijl de andere moord nét even belangrijker is, want politie. En terwijl ze nabestaanden het zwijgen opleggen door met zo'n botte opmerking over de brug te komen...heeft hij uiteindelijk precies gekregen waar het om ging...een permanent verblijf in Nederland, ten koste van anderen.

Ter nagedachtenis aan Renske Hekman.

Schrijver: Monique Methorst, 17 december 2014


Geplaatst in de categorie: emoties

2.9 met 11 stemmen 227Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Monique Methorst
Datum:
21 december 2014
Email:
moi636yahoo.com
Ja, nog even en haar vriend is een lieverd. Dat hij negen keer met een brandblusser van 18 kilo haar hersens finaal eruit sloeg..het spijt me toch echt, maar zo ontroerend is dat nou eenmaal niet. Ik heb ook gelezen dat haar ouders hem vergeven, contact met haar moordenaar onderhouden, het voor hem opnemen. Dat is iets wat ik niet kan begrijpen, voor mij voelt dat niet alsof dat recht doet aan wat er is gebeurd.
Naam:
Marja Raadt
Datum:
21 december 2014
In het Dagblad van het Noorden van 20 december staat een prachtig en ontroerend artikel over Renske en haar ouders en haar vriend dat hun in mijn ogen veel meer recht doet dan jouw column.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)