Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wat een bespotting van een mensenleven.

Niet in de laatste plaats mede DANKZIJ hardleerse moslims zijn het nog altijd KINDEREN op de allereerste plaats, die wereldwijd slachtoffer worden van extremisme, onverdraagzaamheid, lees: onmenselijk gedrag en dat levenslang, meneer de President van Franse Frietpraat. Alsof U niet weet hoe zij gebukt ondergaan, de horror van mensen die het op een akkoordje gooien door religie, niet te verwarren met cultuur en puur uit traditie het er eens goed van nemen.

En maar rondbazuinigen, alsof Turkije overal boven uit stijgt, maar nog geen vuil woordje aan de lucht. Daar kan hij niet zo goed tegen? Diepe zucht, het is ook nooit goed...te praten alsof dat helpt. Zeg nee tegen rood en zij zal doodleuk het bloed onder Uw nagels vandaan punniken...dus de man heeft lak aan vrijheid? Net zo min wij er geen doekjes om gaan winden, is er nou eenmaal niet af te dingen op vrijheid. Met alle respect: flikker op zeg. Want juist die nietsontziende kruistocht tegen homoseksualiteit is des te opvallender...regeren is toch amper meer dan een kwestie van prioriteiten stellen? Ergo, sla zélf maar niet zo'n hoge toon tegen mensen aan...niemand is onder de indruk, want ons druk je niet zomaar uit, hoor.

Op leeftijd en dát is pas echt aanstootgevend, Niger. Van alle landen prijkt Niger bovenaan, waar 60% van de meisjes op zeer jonge leeftijd dienen te trouwen. Om geen scheve gezichten te krijgen; is het in een land als India niet eens bij te houden. Of het zal eens niet...in één ruk uitgelezen, kans zien om nadien alle schuld, eigenlijk neerkomt op God & Zo. Dan zie ik het zo voor me, in het juiste perspectief gezien, de wereld zou moeten buigen, dit meteen het einde betekent voor het menselijk ras op zich of zie ik soms spoken? Op z'n minst ongezond, sterker nog; meisjes van zes onder de toonbank doorgeschoven tot een uitgewoond leven of op je twaalfde drie dagen zwoegen op de bevalling en zij is niet meer...of dit meisje van elf, zie de foto en zij droomde wel degelijk, dus hoe oneerlijk is dat...het zo moet eindigen, als zijn tweede vrouw. Wat een bespotting van een mensenleven.

Schrijver: Monique Methorst, 21 januari 2015


Geplaatst in de categorie: wereld

3.2 met 14 stemmen 274Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Annejan kuperus
Datum:
23 januari 2015
Email:
ajkuperushotmail.com
Wat een Dag-column vol vaart en terechte frustratie; die spat er werkelijk waar, maar bovenal terecht, continu vanaf. Jouw laatste zin in deze column is tevens titel en alleszins heel veelzeggend...! Jammer dat hierover gecolumned en anderszins geschreven kan worden, want inderdaad Monique, het zou niet mogen bestaan. Wederom met
'vlijmscherpe pen' mooi verwoord en neergezet...!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)