Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Zo gelikt zo gedaan.

Het kan niet op. Bijna alsof het voor niets is, geweest. Soms kan de mens zich zó stierlijk vervelen en per slot van rekening maakt geld gelukkig, Uw meest exotische dromen waar. En er ís wat opgeofferd aan de felbegeerde aandacht die daar bij komt kijken....met je gangstaanjagende zonnebril en huistijger. Het is dan ook altijd hetzelfde liedje...met een doodordinaire kater wil je zeker niet gezien worden.

Volgens het laatste snufje, blijft U aan de lijn...dat is wachten op problemen natuurlijk en hij bijt anders nooit, weet U. Wat me doet herinneren aan heel wat leesvoer dat we al achter de rug hebben. Men wil nou eenmaal niets liever dan de beest uithangen. Dus staan ze ermee op, de foto en geen vrouw te bekennen. Ligt het nou aan mij of krijgt die luipaard een pilletje of wat om het in de grote boze stad bij te benen? Zo op het eerste gezicht uiterst tevreden...maar echt, vergeleken bij zijn verwilderde soortgenoten, ziet het er slecht voor dit dier uit. Ook al twijfel ik geen moment aan de juiste verzorging die ze als huisdier krijgen; het zal nooit de natuur halen.

Het lijkt erop alsof dit stukje dierenrijk vastzit aan zo'n baasje, ware het niet dat de mens des te sneller de verveling nabij is, dus wen er maar aan. Zoals gewoonlijk rondom dronken. Struikel daarom gerust over de hondjes, dat is toch mooi meegenomen voor twee over het paard getilde lippen en wat het dan ook te betekenen moge hebben...maar nooit verder komen dan al haar geld. Nou is er verder weinig meer dan dát. Niet alle dieren om te kopen zijn of dezelfde gevoelens erop na houden.

Zo was er eens een schouder om van te huilen en als je niet zingen kan, zeg maar rustig niets ervan. Maar wie laat er nou zijn aap achter, geen omkijken meer naar? Eerst de halve wereld mee rond zeulen en komt dat zien...maar nooit gekooid. En ik denk maar zo, dat het leeuwendeel van de baas z'n tijd aangelijnd, achter tralies wegkwijnt.

Nee, dan de moeilijkheid met die oudjes van tegenwoordig...wat geven we aan de oudste druiloor die al uit zijn ogen kijkt alsof er wat te ritselen valt? En je zou ze eens de kost moeten geven...hongerig Afrika? Wat weer vloekt met het exclusieve probleem om van twee olifanten een mugabele scheet te maken. Zo gelikt zo gedaan.

* Om maar een paar namen te noemen: Paris Hilton, Justin Bieber, Mugabe. En Dubai, als het over de luipaard gaat.

Schrijver: Monique Methorst, 11 maart 2015


Geplaatst in de categorie: dieren

3.8 met 4 stemmen 188Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)