Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Stoelendans

Bij de wereldvoetbalbond Fifa was deze week een stoelendans aan de gang. Vrijdag vond de verkiezing voor de nieuwe voorzitter plaats. Zittend voorzitter Sepp Blatter is negenenzeventig jaar. En hoewel ik niet aan leeftijdsdiscriminatie wil doen, wilde vooral de Europese voetbalbonden een modernere aanpak voor de problemen.

Er is veel kritiek geweest op Blatter.

Matchfixing schijnt een veel voorkomend probleem te zijn. Dit is een soort omgedraaide doping. Spelers en scheidsrechters laten zich omkopen. Dit om het resultaat te beïnvloeden ten behoeve van vage types die hebben ingezet op wedstrijden. Er zijn bijna geen veroordelingen voor dit fenomeen. En Blatter wuift daarmee alle commotie rond dit onderwerp weg. Want wanneer er geen veroordelingen zijn, is er ook geen reden tot verder onderzoek volgens Blatter.

En er is meer kritiek.

De populariteit van vrouwenvoetbal blijft achter. Blatter heeft zich een paar keer onnozel uitgedrukt over de vrouwelijke sporters. De bejaarde voorzitter ziet de dames liever in strakkere broekjes en shirtjes spelen. Daarnaast maakte Blatter nog een blunder. Toen Blatter aan 's werelds beste vrouwelijke voetbalster een trofee mocht uitreiken, kondigde hij de vrouw aan met Marta. Alleen was haar naam Abby.

Vergissen is menselijk. 

Vrijdag was de verkiezing voor de nieuwe voorzitter. De tegenkandidaat van Blatter was een Jordaanse Prins. De westerse kandidaten hadden zich teruggetrokken, in de hoop dat Prins Ali meer stemmen zou krijgen dan Blatter. Niets was minder waar. Al na de eerste stemronde was de beslissing gevallen. Prins Ali trok zich terug, nog voordat de tweede ronde kon beginnen.

Zoals velen al vreesden is de muziek voor deze stoelendans nooit aangezet. Blatter mag nu tot zijn vierentachtigste waken over de meest belangrijke bijzaak in het leven van veel mannen.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=BhAkwAIaDh8

Schrijver: Gustaf Kreuz, 31 mei 2015


Geplaatst in de categorie: sport

3.3 met 3 stemmen 1.738Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
31 mei 2015
Vergeet niet dat Blatter de maffia-baas is en dat er om hem heen dus sprake is van een uitgebreide maffia-bende, die mee profiteert van alle corrupties/gelddiefstal. Op 6 juni begint het Wereldkampioenschap vrouwenvoetbal en de NPO zendt de wedstrijden van ons nationale team zeker uit. Daar ben ik blij om, want ik vind het net zo spannend als het herenvoetbal. Laat die macho-schurk Blatter maar denigrerend doen, die heeft van sportiviteit sowieso geen kaas gegeten.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)