Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Joggingpak

Persoonlijk heb ik het er niet zo op. Maar er zijn toch écht mensen die er mee over straat durven te gaan. Alleen wanneer in de winter de zon al lang verdwenen is, de vorst zijn best doet het huis binnen te sluipen en de snorrende verwarming dit probeert te voorkomen, wanneer zich alleen mensen in huis rond bewegen die ik volledig vertrouw en ik me ook nog een tikkeltje belabberd voel, met thee in plaats van koffie naar de bank slof, dan wil ik nog weleens een joggingbroek aantrekken.

Maar nooit een joggingpak!

Het is naar mijn idee de meest walgelijke verhulling van het menselijk lichaam. Er zijn een hoop idiote combinaties en kledingstukken waar mensen mee over straat gaan. Bijvoorbeeld een regenpak. Zogenaamd gedogen we het dragen van een regenpak omdat je er droog van blijft. Volledig fout natuurlijk! Een regenpak zou een verplicht gesteld kledingstuk moeten worden, voor mensen die een schandelijke daad hebben gepleegd.

Een joggingpak.

Ik snap de benaming ook niet. Waarom ga je joggen in een soms gevoerde, maar zeker warme broek? Omdat je wilt sporten zonder een inspanning te leveren? Omdat je spieren te koud blijven tijdens deze inspanning, omdat je lui bent, en daarom iets moet dragen wat ze warm houdt? Anders verrek je je tijdens je sportactiviteit die geen sport is? Is dat het?

Raar toch, een joggingpak.

Mensen die mij vertellen dat ze vandaag ‘lekker een joggingpak’ aantrekken, verwijder ik direct uit mijn telefoon. Dat moet toch niet zomaar kunnen?! Een joggingpak heeft hetzelfde effect als een lelijke flat: erin wonen is soms zo gek nog niet, maar er tegen aankijken!

En nu maar hopen dat de zware jongens, die ik gister op straat zag lopen in hun zwarte joggingpak, deze column niet lezen.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 16 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: lichaam

3.0 met 2 stemmen 179Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)