Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Keuls Carnaval

Ruim 500 aangiftes zijn er binnen over Keulse Oudejaarsnacht. In bijna de helft hiervan gaat het om seksuele delicten. Eén jongeman van Marokkaanse komaf is aangehouden.

Er moet veel meer bekend zijn over wat precies heeft plaatsgevonden in die Oudejaarsnacht in Keulen en in diverse andere steden. Veel meer dan het onthutsend hoge aantal aangiftes weten we niet. En dat de politie niet of nauwelijks heeft ingegrepen en vooral zweeg.

Laten we ons oordeel dus nog maar even opschorten.

Wel is het over minder dan vier weken Carnaval. Dat vieren ze zeker ook in Keulen. Op 4 februari - Weiberfastnacht - barst het feest daar los. De vrouwen leggen op deze dag volgens traditie het werk ‘s ochtends neer om om 11 minuten na 11 uur een toespraak bij te wonen op de Alter Markt. De rest van de dag mogen de vrouwen gewapend met een schaar vervolgens de kroegen bezetten en bij mannen de stropdassen of schoenveters afknippen. Ook mogen ze iedereen kussen die ze willen kussen. Dit wordt in Keulen ook wel Bützchen genoemd, een kus op de wang met gesloten lippen.

Ik sluit niet uit dat de dames dit keer naast de schaar ook pepperspray bij hebben. De Duitse TV meldde zaterdag dat dit middel overal is uitverkocht.

Een gewaarschuwd man telt voor twee.

Schrijver: de Thuistoerist, 11 januari 2016


Geplaatst in de categorie: actualiteit

3.0 met 10 stemmen 316Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
11 januari 2016
De column van Joanan Rutgers van 6 januari 2016 had hier wat mij betreft beter gepast als Dagcolumn. De bijdrage van Thuistoerist komt ongewild rap in elkaar geflanst over. Voor mij een vage mix van feitelijke berichtgeving. Met als persoonlijke mening van de Thuistoerist, dat wij ons oordeel nog maar even mogen opschorten.

Dat is het dan. De Thuistoerist kan naar mijn bescheiden mening stukken beter. Sowieso duiken wij hier regelmatig met hart en ziel op bizarre nieuwsfeiten. Een goede zaak, vind ik. Om daarover een eigenzinnige en puntig geschreven invalshoek te schrijven, valt echter beslist niet mee. Ook ik worstel in die zin vaak met de actualiteit.
Naam:
Lezer.
Datum:
11 januari 2016
Flauw aftreksel van wat er nu overal besproken is en nog besproken gaat worden, zeker ook in de media.
Er is genoeg bekend van het hele gebeuren.

NEEN, die vrouwen moeten 'zichzelf' niet op die manier behoeven te beschermen met peperspray, wapens, messen en of scharen of wat nog meer.

De leiders van de politiek, die moeten de vrouwen en "alle anderen mensen" beschermen tegen deze middeleeuwse culturen die hier nu binnenkomen en de dienst uit willen gaan maken!

Maar die "landbestuurders" steken uit angst hun kop in het zand.
'DE LEIDERS weten het even niet vooralsnog!'
"Politiek Correctheid" heet dat met mooie woorden.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
11 januari 2016
Na de pepperspray even iets meer dan stropdassen en schoenveters afknippen!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)