Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Van der Stumper

Van der Steur mocht ineens op het meest prestigieuze departement van dit kabinet en van de VVD spelen. Hij verving de mammoet Opstelten die duidelijk zijn beste tijd had gehad. Van der Steur moest en zou het beter doen.
Het begon al goed. Hij had geadviseerd hoe Opstelten om moest gaan met de Teevendeal. Dat was een deal die Fred Teeven in de prehistorie met een crimineel had gesloten en die geen enkele minister had kunnen doen vallen, zolang je opsporing en rechtspreken maar uit elkaar houdt. Openheid was het devies. Maar opsporing (Teeven) wenste geen openbaarheid dus was de informatie weg.
Tot die door een jurist op het ministerie werd gevonden en in handen van de media werd gespeeld.

Na wat geklungel moesten Opstelten en Teeven opstappen, waarbij de laatste voor het overzicht naar de Tweede Kamer ging om zo op elk moment nog iets onhandigs in de pers te roepen.

Dus nu moest Van der Steur het goed doen. Maar het advies aan Opstelten had hij niet mogen geven! Ik zou niet weten waarom niet, maar het is niet dualistisch en dat schijnt te moeten, hoewel de wet daar niets over zegt.

Vervolgens greep Van der Steur daadkrachtig in, toen geanonimiseerde informatie die gebruikt werd op een college in Maastricht en waar de pers was binnen geslopen, uitlekte en door diezelfde pers met onnodige verontwaardiging was gebracht. Professor Maat werd op staande voet van zijn MH17 post verwijderd.

Maanden later moest Van der Steur, na eerst enkele malen het tegendeel te hebben gezegd, en nadat hij de politie naar zijn mond had laten praten, en nadat hij zwartgeblakerde rapporten aan de Kamer had gestuurd waarin, zo bleek later, allerlei niet vertrouwelijke informatie vertrouwelijk was verklaard, eerst mijnheer Maar en daarna de Kamer excuses aanbieden. Maar opstappen, dat mocht niet. De VVD'ers wilden niet nog een keer falen op hun prestigieuze departement.

En nu blijkt het bonnetje met opzet kwijt te zijn geweest. Een minister gaat bij zo'n klein akkefietje even langs zijn ambtenaar om te vragen hoe dat kon. Maar dat durft hij niet meer. Hij vertrouwt zijn ambtenaren niet meer en stelt een commissie in om het voor een paar ton te laten onderzoeken. Zo heeft hij ook dit weer onnodig daadkrachtig opgeblazen.

Over een paar maanden komt het antwoord van de commissie. Hij hoopt natuurlijk dat het de commissie Nachtkaars is, maar ik vrees dat hij nogmaals excuses moet aanbieden en vervolgens maatregelen moet nemen.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 28 januari 2016


Geplaatst in de categorie: politiek

3.0 met 3 stemmen 136Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
28 januari 2016
Objectief en sec gezien vind ik dat bonnetjegedoe een storm in een glas goedkope ranja. We weten nu het juiste smeergeldbedrag, alleen is de bewuste doofpotter nog niet boven water. Jan Mulder suggereerde in DWDD dat dat Ivo Opstelten moet zijn geweest en dat kan maar zo. Dat wetende heeft die fantast de eer aan zichzelf gehouden. Dat dat lieftalige CU-ministertje de schuldige niet zou achterhalen, stond van tevoren al vast, maar blijkbaar vinden die politici het belangrijk om duur onderzoeksgeld te verspillen. Hun integriteit hebben ze allang verspeeld, dat staat los van de bonnetje-wegmoffelaar. Bij al die VVD-ers hoor je de geldladen steeds in en uit schuiven en rinkelen, terwijl ze dat verdoezelen met een maatpak, dat vaak voor geen meter zit. Ze presenteren het emotionele vacuüm van vastgeroeste bollebozen en verwende rijkaards, die hun soortgenoten de hand boven het hoofd houden om ook door hen gedekt te worden en waardoor ze hun met ellebogenwerk, bijeengeraapte schijnstatus in stand kunnen houden.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)