Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Wat ze zeggen

Alsof verkrachting nooit waar kan zijn. Dan heeft algauw de parfum het gedaan en zijn het niet je veulste witte tietjes of rondom dronken, dan komen ze wel voor de verandering aan...met een horde uitvluchten, zo krijgt verkrachting opeens een heel andere naam. Dan mag zo'n imam in Duitsland vrouwen met nakende antilopes verwarren...maar verkrachters voor leeuwen aan zien? Het zijn nog altijd de leeuwinnen, de vróuwtjes die jagen en prooien omsingelen. Zeg dan gewoon helemaal niets, met je ape commentaar.

U verdient het ook om verkracht te worden, neem nou dat rokje...dus nog even en alle vrouwen moeten in een tent er maar mee zien te leven? In landen waar vrouwen van top tot teen bedekt zijn, hebben verkrachters daar anders geen enkele moeite mee en dan heb ik het nog niet eens over kleine kinderen en bejaarden gehad. Hoe zou dat nou komen?

Aparte zones, zelfs een brochure voor de vrouw, hoe zij zich dient te gedragen tijdens feestavonden of beter helemaal maar thuis blijven? Wat worden vrouwen weer lekker vakkundig onderuit gehaald. Uitgerust met haarlak en alles is wel. Heel onhandig als je van achteren besprongen wordt. Nou duizelt het me nog niet eens van die Duitse trap na, uitgerekend van een vrouw en we doen al niet anders dan afstand bewaren...maar het kan altijd nog erger; mocht dit overwaaien naar Nederigland, dan zullen we "de daders aanpakken en zorgen dat de politie niet machteloos staat". Right. De regering heeft in feite maar één hoogste prioriteit, meneer Asscher, en dat is zorgen vóór onze veiligheid.

Van opwinding, zegt men. Bijna alsof een verkrachter iets vertederends heeft...met zo'n vette knipoog er achter aan. Maar elke verkrachte vrouw weet wel beter dan dat. Verkrachting helemaal niets met seks te maken heeft, het draait om macht. Dat 1 op de 5 vrouwen wereldwijd wordt verkracht en dat is nog maar het begin. Want de meesten durven daar niet eens aangifte van te doen en geef ze eens ongelijk...

Ze zeggen dat een vrouw zelf uitlokt. Ze zeggen dat het zo hoort. Ze zeggen van vrouwen die er om vragen. Ze zeggen traditie. Ze zeggen wat zonde, U pleegt overspel. Ze zeggen in liefde en oorlog mag dat. Ze zeggen zoveel. Ze zeggen maar wat.

Schrijver: Monique Methorst, 10 februari 2016


Geplaatst in de categorie: vrijheid

3.8 met 10 stemmen 375Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
de vos
Datum:
21 februari 2016
mooi uitdrukking wat er nu aan het gebeuren is mooi verwoord dus
Naam:
Monique Methorst
Datum:
11 februari 2016
Email:
moi636yahoo.com
Ben erg blij met jullie reacties. An, het enige lichtpuntje bij de gebeurtenissen in Keulen is hoe de meeste mannen hier in Nederland reageerden, ik werd erdoor verrast.
Gabriëla; klopt helemaal. Ik heb al eerder columns over dit onderwerp geschreven, ben zo vrij geweest om stukjes tekst hier te herhalen. En ik hoop met mijn woorden mensen te raken. Eén op de vijf vrouwen wereldwijd, dat is echt absurd.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
10 februari 2016
Verkrachting is een geweldsdelict. Het heeft inderdaad niets met seksualiteit te maken. Alleen met macht en vernedering. Een weg naar iemand's 'binnen' forceren. Net als in iemand's huis inbreken, maar dan vele malen erger. En je voelt je nooit meer helemaal veilig.
Naam:
An Terlouw
Datum:
10 februari 2016
Inderdaad: ze zeggen maar wat, want verstand is er niet, verstand en moraal zijn er niet. Het is de wereld andersom, te krom voor woorden. Een burka een idee? Maar alle gekheid op een STOK, de wereld draait wel, maar naar de maatstaven van datgene wat wordt binnengehaald onder de noemer: vluchtlingen- asielzoekers, mensen die HUN land verlaten vanwege de onveiligheid, maken NU hier de boel onveilig. Ze zeggen maar wat en uiteindelijk zeggen ze NIKS. Heel goed gebracht.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)