Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Het Oekraïne Rusland referendum

Geenstijl heeft een field day. De door haar gehate overheid gooit twee miljoen over de balk voor het organiseren van een referendum. Ambtenaren gaan een hele dag zich in een hokje lopen vervelen en politici moeten tegen elkaar in debat over een onderwerp dat niemand interesseert.

Over het Oekraïne-Rusland referendum. De vraag die Geenstijl zich stelt is: stemt u voor geld uitgeven aan het corrupte Oekraïne of niet? Stemt u voor de komst van Oekraïense werklozen die onze uitkeringen opsoeperen en tegelijk onze banen pakken en tegelijk onze vrouwen of stemt u daar tegen?

De vraag die mensen in de Oekraïne zich stellen is of Nederland en dus Europa van de Oekraïne houdt of niet en de vraag die Rusland, of beter gezegd Putin zich stelt is hoe hij de nationalisten van Nederland voor zijn kar kan spannen om Europa tegen elkaar uit te spelen.

Want geopolitiek gezien gaat het dus om de invloedssfeer van Putin tegen de vrijheid van de Oekraïne om zelf te kiezen bij welk machtsblok zij horen. Bij het machtsblok van een dictator, van een corrupt land waar atleten extra hard lopen chemische preparaten of een machtsblok van landen die zanikend en zeurend met elkaar samen werken.

Putin weet wel wat beter is. Geenstijl interesseert het geen bal, maar de Oekraïners willen iets dat Geenstijl en Putin niet willen. Terwijl Geenstijl krom van het lachen zijn dijen kletst, moet de Nederlandse kiezer kiezen.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 25 februari 2016


Geplaatst in de categorie: misdaad

4.5 met 4 stemmen 154Er zijn 4 reacties op deze inzending:

Naam:
Fred
Datum:
25 februari 2016
Democratie mag wat kosten, ik denk dat Rutte een groot probleem heeft na 6 april 2016.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
25 februari 2016
Scherpe analyse, Jan. Ik ga altijd stemmen en ben ook voor referenda, maar ik vind dit referendum zo onzinnig dat ik mogelijk bij uitzondering een keer niet ga.
Naam:
Jan R. Lunsing
Datum:
25 februari 2016
Het kost meer dan twee miljoen.
De twee miljoen is voor organisaties die campagne willen voeren. Daarnaast moet de Rijksoverheid nog neutrale informatie versturen, de gemeenten subsidiëren voor het opzetten van stemhokjes en waarschijnlijk zullen gemeenten er ook nog bij in schieten.
Ik heb geen idee wat het werkelijk gaat kosten, maar in ieder geval meer dan twee miljoen.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
25 februari 2016
Kost dit referendum-grapje van de Geenstijl-mafkezen echt twee miljoen euro? Geen Nederlander is geïnteresseerd in Oekraïne en zo'n stemming heeft geen enkele invloed op dat corrupte land. Bovendien hebben de Russen boven Oekraïne de MH17 neergeschoten en daar mag Putin eerst wel eens zijn welgemeende excuses voor aanbieden! Alle bewijzen zijn glashelder. Dictators ontkennen wel vaker hun misdaden. Assad is er ook zo eentje! De IS-leiders al helemaal! Geenstijl sluit zich bij deze rampenveroorzakers aan!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)