Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Liefde is loslaten

Kennelijk verveelt de mensch zich algauw te pletter, ondanks internet en is een film of documentaire natuurlijk te min. Met gevaar voor een eigen leven, kruipen we daarom het liefst bij een leeuw op schoot en als wij niet om op te vreten zijn, aaien we met z'n allen wel een dolfijn hartstikke dood. Men neme een hond uit alle liefde, maar schoppen net zo lief een andere hond aan gort. Als het maar om dieren gaat.

Zo was er eens een man, dik tevreden. Die zijn hele verzameling roofdieren maar onder de mens bracht. Geen enkel dier heeft het overleefd; afgeschoten door de politie. Dit ging dan ook niet van harte, maar om een gebrek aan karakter: als ik mijn geluk niet op kan...

Ze horen dan ook zeer zeker niet thuis op dat ene kleine stukje aarde, te delen met de hele wereld die voorbij schuifelt aan het feit, dat staren naar een dier in de natuur niet bepaald op prijs wordt gesteld. Dus wat staar je daar nou? Te wachten tot het vanzelf je bord op knuppelt? Of er nog wat te lachen valt? Om een getergde gorilla die niet beter weet en steeds maar weer verpletterend hard op een raam afknapt.

En denkt U nou echt, wel 'ns terug aan elk dier wat daar levenslang krijgt? Trek dan nog eens Uw gordijnen dicht en vergeet het maar. We zijn gewoon verwend. Nederland loopt inderdaad voorop, bedwelmd en wel. Heel uitgekookt; alsof het puur om voedsel gaat. Er is maar één reden om kreeften levend te koken en dat is omdat de mensch er met al zijn gevoel naast zit of zijn we soms alleen nog maar tevreden met een olifant als huisdier en maar janken...als mensen een gezonde giraffe in stukken gaan hakken, dát is pas om te janken.

U vindt koddige olifantjes ook zo schattig? U wilt van dichtbij zien, of er nog wat te knuffelen valt misschien? Wel, als we dan toch in de buurt komen van slechts nog een herinnering aan een eens zo levendige wereld; U bent van harte welkom in den volle leedvermaeck. En ze leven nog lang en gelukkig, is er zelfs een leven na de dood. Dat ze maar vooral blijven verdienen ook, aan een complete dierentuin, daar in de Gazastrook. Waar ze opgesloten dieren weg laten creperen.

Liefde is loslaten. Dus kijk nog maar eens goed in de poppetjes van zijn ogen en zeg dan nog eens dat een wandeling helemaal geen kwaad kan. Dan wilt U niet weten wat hier aan vooraf is gegaan; om een roofdier te willen veranderen in een poezelig exemplaar, dat gaat niet zomaar. Want werkelijk waar, niets is te gek om de mensch te pleasen. Dan zal het ons een rotzorg zijn of een dier dat niet overleefd. Of zelfs maar een leven heeft. Zolang wij maar gelukkig zijn. Zo is onze vakantie pas echt compleet als we minimaal op facebook staan met een ijsbeer en een hapje uit zijn reet.

Schrijver: Monique Methorst, 6 april 2016


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 7 stemmen 289Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
6 april 2016
Geen woorden voor Monique, hartstikke goed. Zal ik deze a.s. zaterdag live doen? De mens mag n.l. best met de neus op de feiten gedrukt worden....
www.lokaleomroepkrimpen.nl eventjes na 11 uur.....
Naam:
J.de Groot
Datum:
6 april 2016
Duidelijkheid in: vogelvlucht!
Naam:
Jacob van Schaijk
Datum:
6 april 2016
Goed joh, mij uit het hart gegrepen

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)