Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Hoofddoek aan het meer

Ik heb een foto van mijn vrouw.

Ze zit met een hoofddoek op en kijkt over het water. In het water spiegelt zich een late Zweedse zomerzon, loom. Het is vrede.

Het is overal vrede. En overal zitten mensen hoofddoeken, of zonder hoofddoeken, bij een meer, een beek of de zee. Overal spiegelen zich gedachten en overal is het vrede. Op een klein aantal plekken na, want daar is een leger en dat schiet op een ander leger. Maar voor de rest, bijna overal is het vrede.

Bijna overal maakt het ook niet uit wat je draagt. Een hoofddoek, tegen de muggen of voor het geloof, een pet tegen de zon of voor het kale hoofd, een muts tegen de kou of om te laten zien voor wie je bent. Het maakt bijna nergens veel verschil – behalve als er mensen zijn die mensen in groepen verdelen. In goeden en slechten. In kwaden die verjaagd moten worden of doodgeschoten, slechte mensen die de boel willen belazeren, dat soort mensen, maar verder is het bijna overal vrede.

Als je wil.

En dan kun je rustig aan een meer zitten, of in een tuin, of op een heuvel, mijmeren. En gedachten hebben. Met hoofddoek. Zonder hoofddoek. Met God. Zonder God.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 2 juli 2016


Geplaatst in de categorie: religie

3.3 met 3 stemmen 98Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)