Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

De Voice of Weetikveel

Terwijl ik vanmorgen ruim twee uur mocht luisteren naar een uitvoering op tv van het Brandenburg concerto no.1 in F major:I Allegro, door het Nederlands kamerorkest besef ik weer hoeveel mooie muziek wij eigenlijk ter beschikking hebben.
Heel wat anders dan het concert in C ongesteld waar ik nu naar zit te kijken. Iets wat Voice of Holland heet..En naar later blijkt, een talentenjacht zou moeten zijn.

Tussen de bedrijven door kijk ik, want ik sta te strijken. En plotseling, zonder enige waarschuwing vooraf, word ik opgeschrikt door een act met lachgas. Dat blijkt later om een kandidate van de talentenjacht. Met zo'n stem kun je tegenwoordig dus een internationale carrière op de kaart zetten.
Men klapt daarna. Geen idee waarom.

Intussen blijf ik worstelen met een gekreukt overhemd dat maar kreukels
blijft vertonen, hoewel ik mij met wisselend succes volledig op de strijkbout heb geworpen.
Het concert in C ongesteld blijkt zowaar ook nog een kandidaat te bevatten die bijna echt kan zingen, te oordelen naar de spastische reacties van de juryleden. Het gaat in dit geval om een soort veelkleurige karaoke zanger die zich qua tatoeages kan meten met een Dendrelaphis pictus, oftewel de gladde slang.
Zijn stem doet mij denken aan de lokroep van een schorre dwergkameel met een geblesseerde stokstaart op zijn rug. Genoemde stokstaart vertoont overigens een treffende gelijkenis met presentatrice Wendy van Dijk, maar dit geheel terzijde.

Die Wendy van Dijk is een fantastische presentatrice. Niemand kan zo knap een goedlachse presentatrice acteren als Wendy. Ik bedoel, ze kan zo goed zorgzaam en positief lijken voor de kandidaten, dat die kandidaten juichend en vrijwillig deze talentenjacht willen verliezen.

Haar collega presentator Martijn Krabbé die net zo lekker babbelt als een door de geestelijke gezondheid opgegeven kreeft die op het punt staat in een ketel vloeibaar lood te worden afgezonken, ziet er ook buitengewoon feestelijk uit.
Hij is gekleed in iets waar veel neonlicht in is verwerkt en dat licht geeft bij elke valse noot van een kandidaat en dat zijn er nogal wat. Die valse noten, bedoel ik.

Je moet toch echt elke schaamte voorbij zijn als je je vrijwillig in een dergelijke kermisattractie gaat vertonen.
Maar goed, smaken verschillen en ik heb gewoon mijn dag niet. Dan ga ik wartaal uitslaan. En oké, ik kan de tv ook uitzetten uiteraard.

Zijn er nog optimistische, positieve zaken te vermelden? Niet echt, tenzij je het feit dat mijn strijkbout nog op mijn overhemd staat, positief wilt noemen. Er zit een brandplek op het overhemd.
Ik accepteer het.

Wat moet je anders..

Schrijver: van Gellekom, 21 november 2016


Geplaatst in de categorie: algemeen

3.4 met 10 stemmen 142Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)