Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Kerstgevoel

Ik hoop niet dat het aantal views van deze column heel hoog zal zijn. Ik heb liever dat iedereen druk is met gezin, familie en vrienden. Weinig of geen afleiding, geen internet, televisie. Maar 'intieme tijd' met elkaar. En dat meen ik uit het diepst van mijn hart.

Ik zal u vertellen waarom.

Dit jaar had ik zelf geen kerstgevoel. Sowieso vind ik het lastig te omschrijven: Het Kerstgevoel. Het bungelt ergens tussen het besef om mensen om me heen te hebben, die om me geven en tijd hebben voor elkaar. Over dat eerste ben ik dit jaar wat wijzer geworden. Ik heb mensen om me heen die om me geven. Dus dat is heel fijn. Maar dat gevoel is dit jaar vaker aanwezig geweest en wordt dan normaler. Wat heel eng is, als ik me niet meer realiseer dat het mooi is.

Maar gelukkig weet ik hoe mooi het is.

Dat zorgt er wel voor, dat een gedeelte van mijn kerstgevoel dus genormaliseerd is. Zoals ik net omschreef, is de bijzonderheid uit de kerstbeleving gehaald. Maar die is gelukkig aanwezig op veel andere dagen in het jaar.

Toch kreeg ik gisteren nog die gekke kerstkriebels. Ze dwarrelden ineens uit de lucht. Zoals de sterren aan de hemel ineens kunnen vallen, terwijl ze in werkelijkheid blijven zweven. Want verbeelding is soms sterker dan de werkelijkheid. We wensen graag iets. En hopen op illusies, die waarheid zullen zijn wanneer we wakker worden. Geen ster meer aan de hemel. Maar een strakblauwe lucht, vol geluk.

Ik wens u allemaal een hele fijne kerst toe. Maar dan het hele jaar lang. Met tijd voor het gezin, de familie en vrienden.

Zoals de vallende sterren aan de hemel: een oneindig zwevend kerstgevoel.

Schrijver: Gustaf Kreuz, 25 december 2016


Geplaatst in de categorie: feest

3.7 met 6 stemmen 145Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)