Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Og3ne

Drie jonge dames gaan winnen, zeggen ze. Ze geven interviews en zeggen dat ze ervan overtuigd zijn. ‘We komen om te winnen’.

Ik vraag me altijd af of dit soort onzin-opmerkingen helpt. Wat helpt is de kwaliteit van het lied, de kwaliteit van de melodie en tekst, de kwaliteit van de performance en ik ben het helemaal eens met de NRC die aangaf dat het hier ging om een matig lied dat zeer sterk was gebracht. En daarom is de elfde plaats misschien wel een heel goede plek voor deze drie dames.

Bij elk interview dat ik van hun zag, hoorde ik een aaneenschakeling van clichés. Hun tekst was daarmee vergelijkbaar en dat is waarom ik snap dat ze het zo’n sterke tekst vonden. Ze hadden gewoon geen gevoel voor tekst. Ze legden er zelf een tranentrekkend verhaal in, maar het lied trok geen tranen en de tekst ook niet. Ze waren nog tamelijk oppervlakkig – jong, deden hun best en technisch zeer vaardig.

De naam van hun band, Og3ne, verklaart veel. De 3 in de naam slaat nergens op. Ze zagen namen als 4you, M8 en dachten dat kunnen wij ook, maar For you en Meight is een begrijpelijk woord, en Og3ne niet. Ze doen hun best, maar snappen het net niet. Ze doen erg hun best, maar het is het allemaal net niet.

Dus best knap dat ze nog 11e geworden zijn. Hoewel. Wat was eigenlijk de kwaliteit van de rest?

Schrijver: Jan R. Lønsing, 18 mei 2017


Geplaatst in de categorie: muziek

3.0 met 5 stemmen 211Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
18 mei 2017
Het lied raakte mij in eerste instantie ook niet zo, hoewel ze het mooi zongen. In de finale echter zongen ze het met zoveel gevoel en overgave dat ik wel geraakt werd. Later begreep ik waarom. Bleek dat hun moeder in de zaal aanwezig was, wat niet gepland was. Hun moeder is ernstig ziek, en het lied gaat over hun moeder. Vandaar ook de emoties en ontlading na het lied bij de jonge dames.

Hun naam is overigens ook ontleend aan hun moeder. Die blijkt bloedgroep O te hebben, zo vertelden ze ooit in een interview, en de meiden hebben blijkbaar de zanggenen van hun moeder. O en genen dus. En de 3 die een omgekeerde e moet zijn. Misschien wel slim om een niet bestaand woord als naam te kiezen, het maakt hun naam in ieder geval wel uniek.

Ze hebben het goed gedaan en het liedje was goed genoeg om bij de eerste tien te horen, maar elfde worden is dan ook al mooi. Portugal was met het gevoelige 'Amar Pelos Dois' onverslaanbaar en ook België stond met 'City Lights' terecht in de top drie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
18 mei 2017
Inderdaad geen diepzinnig, poëtisch gehalte, maar oppervlakkig beginnersgedoe, omlijst met veel poeha. Wel drie fantastische stemmen. Laat ze eerst maar eens veel literatuur gaan lezen.
Overigens, heeft die Portugees misschien gewonnen, omdat hij vanwege zijn hartziekte ieder moment kon neerstorten? Bij mij is de wijs en de stoere stem van die Hongaarse zigeuner blijven hangen. En ik zie die gerokte vrouw maar steeds om hem heen dansen.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)