Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Vrijdag de Dertiende

De irrationele dreiging, de vage wolk van ongeluk, die uitgaat van het getal dertien, is zodanig verankerd in het collectieve onderbewuste van (in ieder geval) onze westerse cultuur (sommigen noemen het beschaving) dat zelfs volstrekt rationele personen er een klein beetje ontzag voor hebben en enige extra oplettendheid aan de dag leggen als het alarmlampje van dit getal oplicht in hun dagelijkse omstandigheden.

Deze dreiging wordt nog sterker ervaren wanneer dit getal zich manifesteert in combinatie met de vijfde dag van de week, die vernoemd is naar de planeet Venus (die op zichzelf toch geen omineuze connotaties lijkt te hebben).

De reden van dit ‘unheimische’ gevoel dat ons kan bekruipen bij het horen van de woorden ‘vrijdag de dertiende’, ligt (volgens vele historici en kerkgeleerden) in het pijnlijke litteken (en de gevoelde schaamte) dat de wrede gebeurtenissen van vrijdag de dertiende oktober 1307 in ons (westerse, Europese) collectieve geheugen (het collectieve onderbewuste) hebben gekerfd.

Op die vrijdag de dertiende oktober 1307 vond er een grootschalige, gecoördineerde arrestatieactie plaats in heel Frankrijk van alle leden van de Orde der Tempeliers, uitgevoerd door het Franse leger van Philip de IV-de, in samenwerking met het Pauselijke ‘leger’ van de Inquisitie (in opdracht van Clemens V, die zijn zetel had in het Franse Avignon, niet in Rome). Daarbij werden alle vindbare leden van de orde der Tempeliers gearresteerd: zo’n 15.000 in totaal.

Ze werden collectief beschuldigd van ketterij, oftewel het minachten en ondermijnen van de officiële ‘heilige’ (dus van de allerhoogste autoriteit afkomstige) katholieke dogma’s.

Ongeveer een maand na deze gigantische ‘zuivering’ liet deze paus Clemens V (die nog Bertrand de Goth heette toen hij aartsbisschop was van Bordeaux) daarenboven nog een decreet uitgaan om zelfs alle Tempeliers in alle (Christelijke) landen van Europa te arresteren en voor de ‘rechtbank’ van de kerkelijke Inquisitie te brengen.

Duizenden, tienduizenden Tempeliers (die voor de Katholieke Kerk en de vorsten van Europa hadden gevochten in de Kruistochten naar Jeruzalem tegen de Mohammedanen) werden tot bekentenissen van hovaardij gedwongen door folteringen en martelingen, en vervolgens als beesten afgeslacht of op brandstapels levend verbrand in een zelfs voor de wrede middeleeuwen afzichtelijk en afschuwwekkend bloedbad annex braadpartij.

Dit machtsvertoon van de gecombineerde krachten van kerk en staat met als doel een blijvende onderbewuste waarschuwing achter te laten in ons collectieve geheugen (om niet te spotten met de meedogenloos heersende machten van hun gevestigde gezag) klinkt nog steeds door met een niet te miskennen echo in de huivering die we voelen bij het zien en horen van de verdoemde combinatie: vrijdag de dertiende

En wat misschien heeft bijgedragen aan de blijvende occulte invloed van deze gebeurtenis, is de vloek die de laatste Grootmeester van de Tempeliers uitsprak vlak voor zijn gruwelijke einde (terwijl hij levend werd verbrand).

Deze Jaques de Molay riep een vloek af over het Franse Koningshuis voor de komende 13 generaties, en voorspelde dat zowel Philips IV als Clemens V binnen een jaar door hem ter verantwoording zouden worden geroepen voor de troon van God.

Clemens V stierf een maand later.
Philip IV stierf 8 maanden later.
Beiden op mysterieuze wijze..

Schrijver: Ton Hettema, 14 okt. 2017


Geplaatst in de categorie: geweld

3,4 met 5 stemmen 96Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Ton Hettema
Datum:
15 okt. 2017
Zo, Gabriëla, je hebt er een interessante aanvulling aan toegevoegd. Met verwijzingen naar de meest recente onthullingen over gedegenereerde mannen als Jimmy Savile (ja, so vile), Edward Heath, Anthony Weiner en Harvey Weinstein. Die allen slechts een miniem, nu toevallig opduikend topje zijn van een heel groot probleem dat in onze wereld is ingevreten.
Naam:
Gabriëla Mommers
Datum:
15 okt. 2017
Ja, het zit diep. Zo diep dat men de cyclus van de maan in twaalf maanden per jaar verdeelt, terwijl er dertien maancycli per jaar zijn.

Heksen zijn niet bang voor het getal 13. Integendeel, voor aanhangers van de oude natuurwijsheden is 13 juist een heilig getal.

Vrijdag is vernoemd naar Freya, de Noorse Godin van vruchtbaarheid, liefde en wellust, die vaak met haar katten wordt afgebeeld, waarvan er één zwart was. De kerk heeft alle Godinnen verbannen, en sommige dieren, zoals de zwarte kat en ook de slang, heilig dier voor priesteressen, gedemoniseerd.

De angst voor vrijdag de dertiende komt dan ook mede voort uit de angst van de kerk voor vrouwelijke seksualiteit, die met alle letterlijke geweld onderdrukt moest worden.

De Tempeliers vereerden Maria Magdalena, de Heilige Graal, incarnatie van de Godin van de Maan, vrouw van Yeshua en voor haar taak als zijn vrouw opgeleid als priesteres in de seksuele Magie in de Tempel van Isis.

Daar hadden al die machthebbende gereformeerde pausen in de middeleeuwen niet veel mee. Ze hebben er nog steeds niets mee. Vandaar al die angsten en de wereldwijde poging van mannen, vooral mannen met veel macht, om vrouwen te misbruiken, wat in feite niets anders is dan het nog steeds onderdrukken en proberen te vernietigen van de vrouwelijke seksualiteit.

Mannelijke heksen zijn niet bang voor vrouwelijke seksualiteit. Die eren de Godin en weten wel beter.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)