Inloggen
voeg je dagcolumn toe

Dagcolumn

Verklaring omtrent gedrag

Iedereen die te maken heeft met een kinderopvang moet vanaf 1 maart in een personenregister worden opgenomen. Het gaat daarbij niet alleen om de medewerkers, maar ook om de vrijwilligers en de klusjesman die de kraan komt maken. Dat is, vanaf 1 maart, eigenlijk al verdacht.

Daarom moet, als de buurvrouw een kopje koffie komt drinken, zij een Verklaring omtrent gedrag of VOG overleggen. En dit is natuurlijk maar het begin. Na de kinderopvang is er de lagere school, de sportclub, de middelbare school en tenslotte, als laatste in Nederland, de studentenclub Vindicat. Iedere bezoeker moet daar dan een VOG kunnen overleggen. Het Ministerie van Sociale Zaken vindt dit een afname van administratie - hoe gek kun je het bedenken - want degenen die de verklaring hebben aangevraagd à €41,35 hoeven dat voor een ander doel niet meer te doen.

Als we dan toch die kant op gaan, laten we dan het varkentje bij de voordeur wassen. Iedereen krijgt een VOG en dat wordt opgetekend op het rijbewijs, de ID en het paspoort. Zodra iemand een veroordeling krijgt, vervalt die optekening en kan iedere agent die iemand aanhoudt meteen zien of de betreffende persoon een VOG heeft. De medewerkers van de crèche kunnen dat dan meteen controleren en natuurlijk de sportclub, de lagere school en tenslotte, als laatste, Vindicat.

En als we toch zover zijn, waarom dan niet meteen een ster op de jas als je geen VOG hebt. Of een heksenhoed op het hoofd. Dat maakt de administratie nog makkelijker.

Schrijver: Jan R. Lønsing, 30 november 2017


Geplaatst in de categorie: maatschappij

4.0 met 3 stemmen 118Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
30 november 2017
De stigmatiseringsmiddelen en de bevooroordelingsstigma's rijzen de absurd kokende pan uit en er blijft straks niets meer over van de eens zo tolerante en vrijheidminnende samenleving. Die VOG-imbeciliteit leidt tot nazi-praktijken, zoals je terecht stelt en tot moderne heksenjachten. Je ziet het achterlijke klootjesvolk nu al op hun opgevoerde scooters stelling nemen en spugen op geleerde professoren en geniale kunstenaars. Het is de wereld op zijn kop, opgezweept door valse, jaloerse zaagselkoppen van wanstaltige vogelverschrikkers en Haloween-griezels.
Ik begin steeds meer sympathie voor Marie Antoinette te voelen en ik kijk steeds meer neer op de ordinaire volkswoede van totaal simpele zielen, die het gore lef hebben om het aardse bestaan van veelal meer beschaafden te terroriseren. De brutalen hebben de halve wereld, zegt men wel, maar ik weiger om die brutalen zoveel ruimte te geven. Incluis Trump en die Noord-Koreaanse krankzinnige. Ik haat alle destructieve krachten en ik zal mijzelf daar zolang ik nog leef tegen blijven verzetten! (-)

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)